aigues encantades

Páginas: 5 (1140 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015



ÍNDEX
1. Argument 3
2. Temàtica principal 3
3. Temàtiques secundàries 3
3.1. Enfrontament camp – ciutat 3
3.2. Conflicte generacional 3
3.3. Reivindicació feminista 3
3.4. Concepció de la natura: positiva o negativa? 4
4. La figura de l’artista modernista 4
5. Cecilia: personatge central 4
6. Altres personatges 4
7. Conclusió final 41. Argument
En el primer acte, apareixen Cecília, Vergés, Juliana, Amat, Trinitat, Joan i Mossèn Gregori a la sala de casa Pere Amat, i discuteixen sobre la cerimònia de les pregàries, a la que Cecilia i Vergés no han acudit i sobre l’arribada del foraster al poble i les seues intencions de “treure la fe dels seus cors”.
En el segon, apareixen Romanill, Bràulia, Bartomeu, Manso,Vicenç, Joan i Amat al pati de casa Romanill parlant sobretot de la organització de la xerrada del Foraster a casa Romanill, al final del acte apareix el Foraster i fa la xerrada per a tot el poble que acaba apedregant-lo, Cecília s’escapa de casa i va amb ell.
El tercer acte torna a succeir a casa de Pere Amat, Juliana i ell parlen de Cecília, que se’n ha anat amb el foraster. Arriben Trinitat i elMossèn i intenten tranquil·litzar a Juliana. Acudeix Joan buscant a Trinitat per anar a casa a canviar-se de roba, parlen de la pluja i se sent el tedèum, llavors arriba Cecília per canviar-se, discuteixen amb ella, Juliana s’adona del que diu i es posa de la seua part, al final hi va Vergés per impedir que se’n vagi però no ho aconsegueix i Cecília se’n va amb el Foraster.
2. Temàtica principalLa temàtica principal de l’obra és l’enfrontament entre Cecília i la societat al poble, que no avança degut a les seves creences religioses.
“Cecília: Veig un poble extenuat, que no gosa alçar les espatlles contra la desgràcia. S’ajup sota el seu Déu i només sap plorar i pregar. És necessari que això s’acabi.”
3. Temàtiques secundàries
3.1. Enfrontament camp – ciutat
En l’obra, podemobservar un clar enfrontament camp – ciutat en els punts de vista de Cecília i El Foraster, que viuen a la ciutat, i veuen els gorgs com un recurs per a l’agricultura i el desenvolupament del poble, en contra de la gent del poble que els veu com una cosa sagrada que no es pot tocar.
“ Cecília: Quan jo pujo de la ciutat i entro en aquesta contrada, me sembla que una atmosfera que em priva de respirarm’estreny la vida del cor i del pensament. Jo mateixa no m’hi puc sostreure, he de fer esforços per no defallir.”
3.2. Conflicte generacional
El conflicte generacional apareix entre Cecília i Amat perquè Amat vol controlar la vida de la seua filla.
“Amat: Tu, prou! No et vull sentir més! Un pare diu lo que vol...Oh! com estem aquí!”
3.3. Reivindicació feminista
Apareix en el personatge deCecília al voler tenir el control sobre la seva pròpia vida i posteriorment en el de Juliana quan s’adona de la situació.
“Juliana: Vet-ho aquí el que sabeu dir, els homes. No sabem pujar els fills! I vostres que feu? Per què hi sou? No us doneu compte que els fills costen alguna cosa fins que són grans i us donen un disgust. Després, guerra a la mare... oh! els homes! tot ho heu fet vosaltres... lamare...”
3.4. Concepció de la natura: positiva o negativa?
La natura és un concepte positiu des de les dues visions, en al visió del Foraster és positiva pel fet que els gorgs portarien aigua al poble i mai més patirien de secada, i en la visió de poble, veuen els gorgs com un miracle d’una verge, que tampoc és una visió negativa.
“Foraster: Vinc a ensenyar-vos d’utilitzar els elements que lanaturalesa us ofereix!”
4. La figura de l’artista modernista
Veiem la figura de l’artista modernista reflectida en el Foraster, per la seua manera de vestir i la seva descripció d’ideal de bellesa nòrdica,
“És un home alt i gallard. Barba i cabells rossos. Ulls blaus i dolços. Vesteix americana i pantalons blancs. Barret de feltre clar.”
la seua idea que un sol home pot canviar la manera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aigües encantades
  • aigues encantades
  • Aigues Encantades
  • propostes de treball aigues encantades
  • Comentari Aigües Encantades
  • Aigües Encantades
  • Aigües Encantades
  • resumen de aigues encantades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS