Aigües Encantades - joan puig i ferreter trabajo

Páginas: 8 (1908 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2014
BIOGRAFIA
AUTOR:
Joan Puig i Ferreter (la Selva del Camp, Baix Camp, 1882 – París, França, 1956) va ser un dramaturg, escriptor i polític català. Tot i ser un important dramaturg del modernisme i després un gran renovador de les tècniques narratives tot sovint ha estat oblidat pel públic i pels estudiosos de la literatura catalana. Últimament la seva obra ressorgeix (en adaptacions teatralscom La dama enamorada, que va acollir la Sala Petita del Teatre Nacional la temporada 2001-2002). Amb motiu del 50è aniversari de la mort de l'autor, el 2006 es van fer diversos actes arreu del territori, com una exposició itinerant i la posada en escena de la seva obra més aclamada, “Aigües encantades”.
OBRA:
Aigües encantades és una obra de teatre escrita per Joan Puig i Ferreter l'any 1907 ques'inscriu en el context dels drames d'idees i passions del modernisme.
L'autor intenta difondre les seves idees i la seva forma de pensar, reflectint la lluita de la llibertat d'una persona davant la massa. Els personatges principals lluiten contra la ignorància de la gent. Intenta retratar la societat de l'època i les actituds que s'haurien de canviar. Es manifesta una lluita entre els idealsmoderns i la tradició.
LECTURA:
ESTRUCTURA:
Plantejament: fins a la pàg. 39; presenta a la Cecília (la protagonista) i demostra el fort caràcter que té. Quan apareix el pare comença el nus.
Nus: fins a la pàg. 120; s'hi expliquen els problemes entre la Cecília i la seva família, i és on es desenvolupa tota la trama de la història.
Desenllaç: conversa entre el mestre Vergés i la Cecília; deixael final una mica obert.

ARGUMENT:
En un poble feia anys que no hi plovia i necessitaven la pluja degut a que la majoria del poble es dedicava a l’agricultura. La gent estava convençuda que tan sols amb fe a Déu tornaria a ploure. Feien pregàries i processons a la Verge dels Gorgs, els quals estaven situats no gaire lluny del poble i eren sagrats per a la gent. Cecília, una noia jove del pobleés totalment contraria a aquestes creences. Ella s'enfronta als seus pares i hi discuteix constantment per la diferència d’opinions que tenen. El mestre del poble entén a la Cecília però ell no és tan radical com ella.
Un dia arriba un foraster al poble. Ja tan sols la seva arribada causa un gran rebombori entre el poble. És un jove enginyer que ve de la ciutat, i la Cecília el coneix perquè ellaja havia estat a la ciutat. El foraster explica que el poble podria salvar-se de la sequera aprofitant l'aigua del riu. El poble es mostra clarament contrari a aquesta idea perquè es veu que un dia la Verge va fer una aparició allà i es pensen que l’aigua es sagrada. De cop i volta comença a ploure i el mossèn fa creure a tothom que és un miracle.
Finalment, el poble fa fora al foraster i laCecília decideix marxar amb ell cap a un altre lloc on els escoltessin i poguessin ser feliços. El mestre, en canvi, es queda al poble.
PERSONATGES:
Principals:
Cecilia: Es la filla d'Amat i de Juliana, des de petita va viure amb els seus pares, però va a anar a la capital a continuar els seus estudis, allí es va donar compte com la creença en un deu podía tapar els ulls a la gent i evitar queveiessin que en realitat la ciència podía triomfar sobre la raó. La Cecilia està tota l'obra enfrontada amb el Mossèn, el seu pare i la seva mare pels seus ideals. Al final de l'obra la Cecilia fa veure a la seva mare que las idees tradicionalistes deixen a la dona quasi sense drets respecte l'home. Les idees contradictòries respecte a les del seu pare fan que acabi fugin de casa. S’enamora delforaster.
Foraster: La novel·la gira en torn a les seves idees renovadores per el poble, arriba al poble per intentar acabar amb la sequera que amenaça l'economía del poble, però la forma de recuperar l'economía del poble no es recolzada per tothom del poble i per intentar trencar amb la mentalitat de costums creada en el poble pel mossèn i per Amat al final els ciutadans del poble el fan fora. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aigües encantades
  • joan puig i ferrete
  • aigues encantades
  • aigües encantades
  • aigues encantades
  • Aigues Encantades
  • Resumen: SERVITUD, MEMÒRIES D’UN PERIODISTA- JOAN PUIG I FERRETER
  • propostes de treball aigues encantades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS