Aigües Encantades

Páginas: 9 (2164 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
AIGÜES ENCANTADES

Segona Part del Guió

[Seleccione la fecha]
4ESO
[Escriba el nombre del autor]

Preguntes del Guió:
1. Quina relació hi ha entre el títol de l’obra i el contingut?

El títol (Aigües encantades) es refereix a uns gorgs que hi ha a prop del poble on hi ha aigua subterrània que segons una llegenda està encantada i seria sacrilegi utilitzar-la. Sobre la utilitzaciód'aquesta font rica en aigua sorgeixen tots els problemes i discussions que enfrontaran la religió i la tradició amb el saber i la ciència, i alhora separa clarament les classes socials en dues parts: els rics aniran en contra del progrés i els pobres a favor, a part de la massa que forma el poble que al no tenir cultura és conformista i tradicionalista a part de massa devota amb el catolicisme.També deixa a l'estacada la penosa situació de la figura de la dona en aquella època, que es considerava sempre en segon lloc respecte a l'home i la dona no tenia ni dret ni vot i només servia per netejar, criar els fills... i tots els seus tòpics masclistes pertinents.

2. Personatges de l’obra:

Cecília: Es la filla d'Amat i de Juliana, des de petita va viure amb els seus pares, però va aanar a la capital a continuar els seus estudis, allí es va donar compte com la creença en un deu podia tapar els ulls a la gent i evitar que veiessin que en realitat la ciència podia triomfar sobre la raó. Aquesta noia està en tota l'obra enfrontada amb el Mossèn, el seu pare i la seva mare pels seus ideals. Al final de l'obra Cecilia fa veure a la seva mare que las idees tradicionalistes deixen ala dona quasi sense drets respecte l'home, les idees contradictòries respecte a les del seu pare faran que aquesta marxi de casa seva.
Vergés: Es el mestre del poble, des de el principi comparteix les mateixes idees que la Cecilia, aquest intenta fer canviar d'opinió a Cecília respecte als seus pares però a la vegada la dona l’ajuda a l'hora de posar els seus pensaments i sentiments aldescobert, al final de la novel·la Vergés demostra un afecte per la Cecilia però aquesta no veu el seu lloc en aquest poble.
Pere Amat: És el pare de Cecilia, la seves creences estan al voltant de Déu i de l’església, creu que la seva filla ha estat maleïda ja que al tornar de la capital tot el que ell l’havia inculcat havia desaparegut, està totalment en contra de les teories que el foraster intentademostrar al poble per acabar amb la sequera.
Juliana: És la mare de Cecilia intenta canviar els pensaments de la seva filla però d'una forma més moderada que la del seu pare, en certa part també està d'acord amb el que la seva filla diu, però darrera hi ha el seu marit i el Mossèn que intentaran canviar-la les idees. Al final de l'obra arriba a adonar-se de que la seva religió i les seves idees noson tan bones com ella pensava en un principi.
Mossèn Gregori: És el Mossèn del poble, està totalment en contra de les idees de Cecilia i del Foraster, fa creure a la gent que son enviats del dimoni o simplement que intenten acabar amb la religió al seu poble. Intenta per tots els medis que Juliana es posi en contra de la seva filla i recolza les accions de Amat però evitant la violència.
JoanGatell: És el batlle del poble, està molt lligat a Pere Amat i al Mossèn, però és un dels pocs que es preocupen i escolten al Foraster, es mostra molt interessat en el que diu el Foraster respecte als Gorgs de la Verge.
Trinitat: És la dona del Batlle, en tot moment dona suport a Pere Amat respecte les decisions i els comentaris que fa sobre la seva filla, fins i tot a vegades arriba a contradirles opinions i fets del seu marit Joan perquè estan en contra del pensament tradicionalista del poble.
Foraster: La novel·la gira en torn a les seves idees renovadores per el poble, arriba al poble per intentar acabar amb la sequera que amenaça l’economia del poble, però la forma de recuperar l’economia del poble no es recolzada per tothom del poble i per intentar trencar amb la mentalitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aigües encantades
  • aigues encantades
  • Aigues Encantades
  • propostes de treball aigues encantades
  • Comentari Aigües Encantades
  • Aigües Encantades
  • resumen de aigues encantades
  • Aigües Encantades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS