Ainhoa

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
L'ALTRE ENYOR

Josep Carner (Barcelona, 1884 – Bruselas, 1970) es conegut com “ el príncep dels poetes catalan”. Renovador de la poesía, la lleguna i la prosa, també va crear un nou estil delperiodisme politic. Va ser lincenciat en dret i filosofia i lletres. Durant la guerra civil es va posar al bàndol de la República i mai més va anar a Catalunya. Va ser un escriptor precoç: als 12 anys jacol·laborava a la revista ‘L’Aureneta’. Poeta, periodista, dramaturg i traductor, va renovar les lletres catalanes i és una de les figures més rellevants del Noucentisme. Els fruits saborosos (1906) esva considerar per la crítica com una de les fites del Noucentisme. La seva obra poètica evoluciona cap al postsimbolisme, amb llibres com Auques i Ventalls, El cor quiet i Nabí, Amb només vint-i-sisanys, el 1910, és proclamat Mestre en Gai Saber en els Jocs Florals.

Aquest poema L'altre enyor, parla de l'enyor de la pàtria des del exili, per tant el poeta utilitzara un to nostàlgic a travésdel “jo poètic”.
L'altre enyor és un poema format per quatre sonets de versos decasíl·labs. Predomina la rima consonant i va alternant masculina amb femenina.
L'esquema de la rima és ABBA ABBA CCDEED en el sonet I, per tant és una rima encadenada, i en el sonet II la rima és ABAB ABAB CCD EED, per tant es creuada.
El sonet I:
l'autor fa un contrast de Bèlgica, el país on es troba exiliat ambla seva terra, Catalunya d'on ha hagut de marxar forçosament. Per acabar el primer sonet Carner es fa una reflexió sobre com serà la nova Catalunya. En aquest sonet utilitza el verb en futur amb lespreguntes interrogatives.
En el segon sonet segueix amb preguntes retòriques del primer i ens parla de la seva juventut que ja mai recuperarà. Representa la seva juventut amb una metàfora. En aquestsonet utilitza els verbs en present i futur per expresar dubte i probabilitats.

I

Terra d'atzar, indiferent xopluc,
i tu, cansada i erta llunyania,
guerra, menant els corbs a confraria,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ainhoa
  • Ainhoa Regresa A Su Estrella
  • ARGUMENTACI N AINHOA
  • Entrevista a Ainhoa Gimeno
  • Retrato de Ainhoa
  • Ainhoa Regresa A Su Estrella
  • Trabajo Ahmed Ainhoa
  • Enseñanzas De La Obra "Ainhoa Y El Secreto De Gaia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS