AINOOOOOOOOOOOLAUROOOOOOOOOOTIRANTLOBLANC

Páginas: 5 (1034 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015
TIRANT LO BLANC
1. Context històric i social:
a) Comenta la classe de societat que reflecteix l’obra.
És una classe de societat pròpia de l’edat mitjana, la seva, ja que Joanot Martorell se sent totalment identificat amb el que escriu. Una societat real que ha existit i que d’alguna manera segueix sent actual. Un model de vida jeràrquic, on les persones viuen el dia a dia, sobreviuen i pensencom a molt llarg termini en passar el dia següent, paguen els seus impostos al rei i als seus súbdits perquè no els hi tallin el cap. Un model on les baralles per les terres i el poder són mitjançant les guerres, les batalles i la sang.
b) On passa l’acció? Cita el nom dels llocs per on passa en Tirant. Fes un mapa i marca l’itinerari que segueix en Tirant i indicant-ne els capítols.
L’acciópassa a l’edat mitjana, l’època medieval, segle XV. La major part de l’acció passa a Constantinoble, al principi a l’illa de Sicília, i també hi ha diferents batalles que passen a diferents llocs.








Tirant arriba a Anglaterra per ser armat cavaller. Després . parteix cap a Sicília per ajudar al’infant Felip i veure que no faci cap malifeta. Parteix novament amb l’infant Felip cap a Rodes per prevenir la ciutat de la traïció dels genovesos. Torna cap a Sicília on es casen l’infant Felipamb la infanta Ricomana i immediatament parteix cap a Grècia on rep la capitania general de l’imperi, s’enamora de la princesa Carmesina, però també sofreix per culpa de les mentides de la Viuda Reposada, dona mortal gran turc, el soldà de babilònia. Tirant vol anar-se’n a Grècia. Arriba a Tunis perquè el vaixell en el que viatja es trenca pel mal temps que feia i Plaerdemavida desapareix. Ajudat pel cabdill arriba a Tremicén i fa presoner al rei d’Egipte per haver-se emportat la reina. Quan torna cap a Constantinoble obté la victòria amb moltes estratègies i es casa amb la princesa Carmesina, i finalmentmor a Andrinòpolis.
c) Per quins diferents estatus socials passa el cavaller Tirant?
Tirant lo Blanc és de llinatge antic i natural de Bretanya. Abans de ser cavaller és instruït dins l’ordre de cavalleria per Guillem de Varoic i desprès és nomenat cavaller pel rei d’Anglaterra. Finalment és proclamat coma millor guerrer de les festes d’Anglaterra.
























3. Personatges
a) Comsón els personatges, plans o rodons, justifica la teva resposta.
Els personatges són rodons, ja que van canviant d’opinió i això fa que la història vagi fent girs inesperats i la tornen molt més interessant.
b) Quin és el paper de les diferents dones que apareixen a la novel·la?
Carmesina: Te un clar objectiu que és conservar la virginitat abans de casar-se, és la filla del rei, la princesa.Tirant s’enamora d’ella.
Emperadriu: Li amaga al seu marit la seva relació amorosa amb Hipòlit.
Estefania: Casada amb Diafebus, és la donzella de Carmesina i íntima amiga, sempre l’ajuda i li dóna suport incondicionalment.
Plaerdemavida: Amiga de la princesa Carmesina i de la seva donzella Estefania. Fa tot el possible per ajudar a Tirant a seduir a Carmesina.
Viuda Reposada: Fa tot el possibleperquè la relació entre Carmesina i Tirant no funcioni ja que està bojament enamorada de Carmesina.
c) A quina classe socials pertanyen els personatges més importants?
L’emperadriu i l’emperador són reis, Carmesina és la princesa i pertany a la alta noblesa juntament amb Estefania, Plaerdemavia i la Viuda Reposada i Tirant pertany a la baixa noblesa.
d) Fes un retrat dels personatges que tu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS