Ajasam

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2011
• L’estança a París, l’embaràs i la tornada a Barcelona
A la Teresa, París no li agradà gens; trobava les cases massa negres i el cel massa gris. Els senyors amb qui, gairebé per obligació, havia detractar, eren massa cerimoniosos i les senyores estaven carregades de pretensions. Tenia un professor de francès que només servia per encaparrar-la. Quan quedà embarassada fou pitjor. Passava tardessenceres pensant en la masia de Vilafranca. “Haurem de tornar a Barcelona” li digué un dia Valldaura que l’havia trobat plorant. I havia afegit: “Per sempre. La carrera no m’ha fet mai gran il·lusió iara que has de tenir una criatura encara me’n fa menys”.
Tindria la criatura a Barcelona, a casa seva. “Si és una nena, li digué Valldaura, es dirà Sofia com la meva mare; si és un noi, li posaremEsteve perquè ens vam conèixer el dia de Sant Esteve”.
La Teresa tingué una nena. Joaquim Bergadà fou el padrí i la seva cunyada Eulàlia, la padrina. Les obres ja estaven llestes i la torre semblavaun mirall.anar arreglant al meu gust”. “Justament li contestà Fontanills, en tinc una per vendre; d’un mal hereu, el marquès de Castelljussà, que s’ha barrotat la fortuna dels seus pares. Però estàmolt abandonada”. “Aquell mateix dia l’anaren a veure i Valldaura se n’enamorà: a la part alta de Sant Gervasi, en un carrer a mig fer, al costat d’un camp, voltada d’un gran jardí que, a la banda dedarrera, més enllà de l’esplanada, es convertia en un bosc. No diria res a la Teresa fins que tot estigués fet. Fontanills convocà el propietari, s’entengueren de seguida, i Valldaura portà l’escripturaa Amadeu Riera, que era el notari de moda. Era l’únic notari a Barcelona que a la banda dreta de la taula tenia un gerret amb una rosa. Al cap d’un parell de setmanes es firmà l’escriptura.
*descripció de la torre i reacció de la Teresa
Al peu del reixat començava un caminal molt ample, amb castanyers a banda i banda; al fons, alta de tres pisos, amb dues torratxes i totes les teulades de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS