Ajudes auditives

Páginas: 8 (1785 palabras) Publicado: 4 de enero de 2011
Ajudes Auditives

-Amplificador de telèfon:

És portàtil i pot acoblar-se mitjançant una goma elàstica en l'auricular de qualsevol telèfon. No depèn de la pròtesi auditiva. El seu rendiment depèn, no solament del grau de sordera, sinó també de la capacitat de discriminació auditiva de la persona (escala de aguts – greus). És útil per a nens o adults, amb llenguatge adquirit i amb unacapacitat de discriminació auditiva de, almenys, el 40-50% amb audiòfons.

-Amplificador magnètic de telèfon

Depèn de la pròtesi auditiva i el seu ús requereix que aquesta disposi de una bobina d'inducció, ja que només funciona amb una pròtesi auditiva. Afavoreix la recepció del senyal telefònic, eliminant el soroll ambiental i, d'aquesta manera, facilita la conversa. És portàtil i es pot portar enla butxaca i acoblar-ho, mitjançant una goma elàstica, en l'auricular de qualsevol telèfon, fins i tot en les cabines publiques. És útil, també, per a nens o adults, amb el llenguatge adquirit i amb una capacitat de discriminació auditiva de, almenys, el 40-50% amb audiòfons.

-Amplificador magnètic de televisió

Es semblant a l’amplificador magnétic de telèfon, ja que també depèn de lapròtesi auditiva i el seu ús requereix que aquest disposi de una bobina d'inducció. No altera el so de la televisió per a la resta de les persones que l'escolten. El seu rendiment està en funció no només del grau de sordera, sinó també de la capacitat de discriminació auditiva de l'usuari. És útil per a nens o adults, amb llenguatge adquirit i amb una capacitat de discriminació auditiva de, almenys, el40-50% amb audiòfons però a diferència d’altres, una gran avantatge, en nens amb menor capacitat de discriminació, pot facilitar la identificació i l'aprenentatge de paraules i sons.

-Equip infraroig de televisió

Funciona amb independència de la pròtesi auditiva. Portàtil i sense fils, consta d'un transmissor i un receptor. Tampoc altera el so de la televisió per a la resta de les personesque l'escolten.

2. Ajudes lluminoses i/o vibrotáctils

-Despertador lluminós o amb vibrador

Funciona amb independència de la pròtesi auditiva. Es indicat per a tota persona sorda, sigui o no portador d'audiòfons. És útil per a qualsevol tipus o grau de sordera, independentment també de la capacitat de discriminació auditiva.

-Avisadors lluminosos de timbres (porta, telèfon, porterautomàtic, intercomunicadors...)

Es tracta de un sistema que pot funcionar de forma independent o a través de la xarxa elèctrica instal•lada en l'habitatge, la qual cosa permetrà la seva recepció en totes les dependències de la casa. Llavor cada cop que soni el telèfon, per exemple, s’ençenen les llums de la casa. La rapidesa de la intermitencia de les llums depen de que sigui el telèfon, el porterautomatic... ho pots escollir tu.

-Sistema d'alarma via radio (vibrotáctils i lluminosos)

Facilita, a les persones amb problemes auditius, la vida en la seva llar, permetent identificar els sons més comuns de la casa.
D'aquesta manera, sons com la trucada del porter automàtic, la trucada del timbre de la porta, la trucada d'una altra persona, el timbre del telèfon, el plor d'un bebè o fins itot l'alarma del despertador, poden ser percebudes a través del sentit del tacte o mitjançant el sentit de la vista.

3. Ajudes visuals

-Telèfon de text

És un sistema de comunicació dotat, bàsicament, d'un teclat i una pantalla. Esta connectat a la xarxa telefònica i permet la comunicació entre dues persones que posseeixin aquests telèfons. Els textos escrits s'envien a l'altreinterlocutor, que els rep en la seva pantalla.

-Televisor o vídeo amb decodificador de Teletext

El teletext permet incorporar la programació subtitulada, a la qual es pot accedir de forma optativa (has de posar el número 888), una vegada seleccionada la pàgina assignada per a la visualització dels subtítols.

-Ordinador connectat a la xarxa telefònica

La sortida d'àudio de la targeta de so de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ajudes
  • Uma Palavra De Ajuda!
  • Ajudes Per Deures
  • QUI AJUDA A CASA?
  • CANCER GASTRICO AJUDANTE
  • Ajudes tecniques
  • Ajuda Social
  • com colaborar amb una persona amb dificultats auditives

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS