Al.landalus i els Regnes Cristians(Catala)

Páginas: 4 (802 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
Introducció :

L´Any 711,Hispania va ser conquerida per l’estret de Gibraltar per els musulmans procedents de la península aràbiga ajudats pels berbers.
Els musulmans influinttota la península ibèrica, influït el territoris dels Pirineus es una zona estratègica per conquerir Europa.

Els musulmans van intentar conquerir el sud de França on estaven els Francs que va suposaruna guerra entre els dos territoris.

Els francs van guanyar als musulmans (la guerra de Poitiers) que van conquerir la zona del nord de la península.
Perquè no tornessin a conquerir-la , aquestazona es deia marca hispànica .El rei franc va separar la Marca Hispànica en comptats , hi va determinar a un home de la seva confiança per encarregar-se del territori.

El compte Burell II va rebreun atac dels musulmans (Almensor)
l’any 985 Burell va demanar ajut al rei franc , però no va voler ajudar-lo, perquè tenia més adversaris. Burell va independitzar-se del regne franc, formant tresterritoris els comptats catalans, el regne Aragó i el regne de Pamplona.



L´ANY 1054

El regne de Castella i lleó va expandir-se fins la meitat de la península, així fent que el dominimusulmà decreixi molt. Aprofitant la separació de les taifes l´any 1031, el regne d’Aragó, i els comptats van aprofitar la debilitat dels musulmans i van començar a conquerir .

L´any 1054 els musulmansvan tenir que pagar diners als territoris més a prop , perquè en separar-se les taifes, la seva força va disminuir. Amb els diners que van recol·lectar els altres territori van millorar el seu exerciti també van trencar el pacte que tenien amb el musulmans.


L’ ANY 1143


L’Any 1150 va ser el casament de Ramon Berenguer IV i Peronella. Peronella era la filla de la corona d’Aragó i RamónBerenguer IV era el compte de Barcelona així uní el territori, per tenir mes poder a mes de terres . Junts varen tenir un fill anomenat Alfons I el Cast que va ser el primer rei de la corona d´Aragó....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Al andalus i regnes cristians
  • Israel i judà- els dos regnes
  • EL VERB I ELS SEUS COMPLEMENTS Catala 1
  • Els fongs i les micotoxines,TdR (catalán)
  • Els Plàstics (Català)
  • Resum teoria, els àtoms (català)
  • La Vegetació I Els Sóls
  • Els filòsofs i la música

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS