Alba

Páginas: 6 (1462 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
westsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestorywestsidestory


|

Ficha Tècnica:

Director: Els directors són: Jerome Robbins i Robert Wise.
Producció: El productor és: Robert Wise.
Guió: Jerome Robbins i Ernest Lehman a partir de la comèdia musical escrita per Arthur Laurents.
Música: Leonard Bernstein.
Intèrprets:
# Natalie Wood: Maria
# Richard Beymer: Tony
# Russ Tamblyn: Riff
# Rita Moreno: Anita
#George Chakiris: Bernardo
# Ned Glass: Do
# William Bramley: Oficial Krupke
# José De Vega: Chino
Any: 1961
Banda Sonora:
Premis:
* Oscar a la millor pel·lícula
* Oscar al millor actor secundari per George Chakiris
* Oscar a la millor actriu secundària per Rita Moreno
* Oscar a la millor direcció artística per Victor A. Gangelin i Boris Leven
* Oscar a la millor fotografia perDaniel L. Fapp
* Oscar a la millor música original per Saul Chaplin, Johnny Green, Irwin Kostal i Sid Ramin
* Oscar al millor so per Fred Hynes (Todd-AO SSD)
Duració de la película: 152 minuts
Idioma original: Anglès
|
|
|
|
|
|
Espai on passa l’acció:
Tota la película passa en un barri que es diu “West Side” en nord d’Amèrica.
Surten també llocs secundaris com, elbloc de pisos on viuen el porto-riquenys i el terrat del pis, el bar d’en Doc, en la plaça on n’hi a el parc de esports, en el parquin de cotxes,

Argument:

La película està basada en Romeu i Julieta, però s’ha fet adabtada en la modernitat.
Trata de dues bandes diferents, els sharks que són uns immigrants porto-riquenys i l’altre banda són els jets, que són els nord-americans.
Un dia en unball una noia porto-riquenya i un noi nord-americà es van coneixes i va sorgir un amor entre ell. Però quan el germà de la noia es va enterrar la va portar a casa seva i qeu no es torbes més amb aquell noi nord-americà.
En Tony (es el noi nord-americà), va anar a buscar a la María (la noia porto-riquenya), peró ell no la trobava. El noi passant per un carreró va escoltar la veu de la noia cridantal Tony. Llavors en Tony puja per unes escales i la María li comença a dir que no pujes per què els seus pares el pillarien. Despres queden que al dia següent quedarien en el lloc on treballa ella.
Un dia les dues bandes es van reunir per fer una baralla a punys pero la cosa es va complicar i va acabar la baralla amb ganivets i llavors en Tonny va apareixer per allà i sense volgefr va matar alRonaldo amb la navalla perquè en Ronaldo va matar en Riff.
Quan la María s’entera per la seva amiga Anita i s’enfada amb en Tony però li explica tot i la intenta de combencer.
Peró un dia per la nit En Chino, el promes de la María, agafa una navalla i mata a en Tony i la María quan li van dir va anar corrents a per ell i va començar a plorar sobre d’ell i no volia que ningú toques al cadaver d’enTony.

Temes que tracta

Aquesta película els temes que tracta són el racisme entre els americans i porto-riquenys, l’amor entre la María i en Tony, la violència amb les baralles amb navalles i a punys i molta desigualtat entre el home i la dona perquè els homes sols volen fer les coses els homes i sols quan i ha alguna cosa complicada ja la volen fer els homes.

Música

Les cançons de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL ALBA
  • Alba
  • El alba
  • El Alba
  • ALBA
  • ALBA
  • Alba
  • alba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS