ALCOHOLISME I TABAQUISME EN ADOLESCENT

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
ALCOHOLISME I TABAQUISME EN ADOLESCENT:
El alcoholisme i el tabaquisme són un problema comú i molt perillós present als adolescents de hui en dia.
Cada any, aquest problema afecta a mes jóvens .Aquesta situació es dóna sobretot a l’estiu o a les festes.
Espanya té una de les taxes més altes de consum de tabac d'alcohol i tabac en joves, especialment en xiques. Així ho mostra l'últim informe"Panorama de la Salut 2013" de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, basat en dades de 2009 i 2010. 
La investigació ha analitzat el nombre d'adolescents de 15 anys quefumen almenys una vegada a la setmana i que s'han emborratxat almenys dues vegades en la seva vida.
Així, l'OCDE reconeix que els nivells de tabaquisme en tots dos sexes estan al punt més baix en unadècada, ja que menys d'un de cada cinc joves d'un o un altre sexe (16per cent) fuma regularment. No obstant això, apunten que l'augment de les taxes de tabaquisme i alcoholisme entre els adolescents de laRepública Txeca, Estònia, Hongria, Polònia, Eslovàquia i Espanya "són motiu de preocupació".
En el cas del tabac, Espanya és el cinquè dels països dels quals es tenen dades amb més joves fumadors,només per darrere d'Àustria, República Txeca, Hongria i Itàlia.
A més, l'OCDE destaca l'alta proporció de xiques fumadores, prop d'un 25 per cent, quan hi ha països com Alemanya o Regne Unit que estangairebé 10 punts per sota i en uns altres, com Estats Units o Canadà, el percentatge de joves fumadores no arriba al 10 per cent.
Quant al consum d'alcohol en joves, Espanya ocupa la setena posició perdarrere de Dinamarca, Finlàndia, Regne Unit, Estònia, República Txeca i Eslovènia, i està molt per damunt de la mitjana de l'OCDE, que estableix que el 32 per cent dels joves i el 28 per cent de lesjoves de 15 anys s'ha emborratxat més d'una vegada en la seua vida.
En el cas dels adolescents espanyols, els percentatges estan més prop del 40 per cent en tots dos sexes, sobretot les noies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mmpi-i adolescentes
  • Desarrollo De Los Adolescentes I
  • Desarrollo del adolescente i
  • Ninos I Adolescentes
  • Alcoholism
  • Alcoholism
  • Alcoholism
  • Alcoholism

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS