alee

Páginas: 2 (499 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013
3) Aquest va ser el conflicte intern més greu que va haver d'afrontar Carles I a Castella. Quines raons s'apunten en el document com la seva causa? Podria haver algun altre conflicte entre el rei iels defensors dels comuners? Com va ser el seu desenllaç?
Peticions dels comuners a Carles I "La primera, que ningú pugui succeir al tron si no és nascut a Castella. (...) Que el Rei no pugui posarCorregidors enlloc. Que els maestrazgos i encàrrecs de les ordes militars només es puguin donar a gent nascudes a Castella igual que els oficials de la Casa Reial. Que el Rei no pugui treure ni donarllicència perquè es tregui cap moneda del regne, ni pasta d'or ni de plata. Que el Rei no pugui donar llicència perquè es tregui pa ni carn fora del Regne sense el permís de les Corts i en cas detreure, el que es pagui d'ells que no pugui ser pres pel Rei. Que el Rei tregui tots els oficis, beneficis, dignitats i comandes a les persones que no són nascudes i batejades en el regne. Que quan el Reivolgués fer guerra truqui a Corts als procuradors i digui la causa que ells vegin si és justa o injusta ... ? "

Aquest text fa referència a l’època de Carles I, i els problemes interns que esvaren produir. Expliquen les causes per que es va dur a terme La Revolta dels Comuners que es va produir a l’any 1520 fins al 1522; en aquesta guerra van participar nobles i ramaders de les ciutats mésimportants i les causes d’aquesta varen ser, com indica en el text: poder succeir al tron persones que hagin nascut a Castella; que el rei posi Corregidors enlloc; que els maestrazgos i encàrrecs deles ordres militars no es puguin donar a gent nascudes a Castella igual que els oficials de la Casa Reial; que el rei pugui treure la llicència per a treure monedes del regne, pasta d’or i de plata,ja que el rei abans d’anar-se a Alemanya per a que el coronessin emperador, va convocar Les Corts per demanar doblers; que el rei doni llicència per a treure pa i carn fora del regne sense el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alean
  • Alee
  • Alee
  • Alee
  • De Ale
  • Alee
  • alee
  • Alee

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS