Alexandre el Gran

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014
ALEXANDRE EL GRAN
Alexandre el Gran va néixer a Pel·la, la capital del regne de Macedònia, el 21 de juliol (en el calendari macedoni hekatombaiốn) del 356 aC. Fou el fill de Filip II deMacedònia i Olimpia, princesa d'Epir, la seva tercera esposa que va conèixer a Samotràcia on era sacerdotessa. Per part de la seva mare, fou nebot d'Alexandre Molós, rei d'Epir. El 355aC Filip i Olimpia tingueren un altre fill, una noia, la princesa Cleòpatra de Macedònia.
Des del seu temps, es rumorejà que Alexandre no hauria estat fecundat per Filip; potser en una de les freqüents orgies en les quals esveien implicades les sacerdotesses del culte de Dionís. Una llegenda, coneguda des de l'antiguitat, diu que Olímpia no va concebre amb Filip a Alexandre, perquè Filip tenia por d'ella i el seu costum dedormir en companyia de serps, sino amb Zeus. Alexandre va utilitzat aquests rumors populars amb fins polítics, referint-se al déu Zeus en lloc de Filip, quan esmenta al seu pare. Una altra llegendadel segle III, d'origen egipci i falsament atribuït a Cal·lístenes d'Olint, la Novel·la d'Alexandre, és que Alexandre és fill de l'últim faraó de la dinastia XXX d'Egipte, Nectabeu II.
Per part delseu pare Filip, Alexandre es reivindicava com a descendent de Temenos d'Argos, descendent d'Heracles, fill de Zeus - per aquesta raó, la dinastia macedònia s'anomena Argédes o Téménicresia. Per laseva mare, Olímpia, la dinastia Eàcides, es diu Alexandre per Neoptòlem, fill d'Aquil·les.
Segons una afirmació de l'època, que en fa esment, entre d'altres, Plutarc, diu que Alexandre va néixer lamateixa nit en què Herostrat va calar foc al Temple d'Àrtemis d'Éfes, una de les set meravelles del món antic. Alexandre utilitza més tard aquesta coincidència per enfortir la seva voluntat política,i es proposa finançar la restauració del temple, que va ser rebutjada pels Efesis.
Plutarc també afirma que Filip i Olímpia van somiar amb el futur naixement del seu fill. Prèvia consulta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ALEXANDRA
  • Alexandra
  • Alexandre
  • Alexandra
  • alexandra
  • alexandras
  • alexandra
  • Alexandra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS