ALFONSOXIII

Páginas: 6 (1442 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015
El regnat D’Alfons XIII
1. Quan i on va néixer Alfons III? I de qui era fill?
Alfons XIII Va néixer el 17 de maig de 1886 al Palau Reial de Madrid. I era fill pòstum d'Alfons XII i Maria Cristina d'Habsburg-Lorena.

Fonts:
http://www.cervantesvirtual.com/bib/historia/monarquia/alfonso13.shtml
https://es.wikipedia.org/wiki/Alfonso_XIII_de_Espa%C3%B1a#mediaviewer/File:FirmaAlfonsoXIII.png

2.Durant la minoria d’edat d’Alfons XIII qui va regnar a Espanya? Quines colònies va perdre Espanya durant aquest període?.
Maria Cristina d'Habsburg-Lorena, reina que va exercir com regent durant la minoria d'edat. A nivell espanyol, la regència de Maria Cristina es va veure embolicada en el desastre del 98, suposant la pèrdua de les últimes colònies: Puerto Rico, Filipines i Cuba.



Fonts:http://iris.cnice.mec.es/kairos/ensenanzas/eso/contemporanea/sigloxx_01_00.html
http://www.pradejon.org/El-reinado-de-Alfonso-XII-y-la.7126.0.html

3. Quan va ser coronat rei? Quina edat tenia?
El 17 de maig Alfons XIII va complir 16 anys, i va ser aquesta la data fixada perquè jurés la Constitució (el terme «coronació» no és correcte, ja que aquesta cerimònia no existia ja a Espanya i, de fet, lacorona i ceptre romandre en la cerimònia sobre un coixí carmesí) i esdevenir Rei d'Espanya.
Tal com ordenava l'article 45 de la Constitució, el Monarca va prestar jurament davant les Corts, davant del president de la Cambra Baixa, el marquès de la Vega d'Armijo, per ser de major edat que el president del Senat, Eugenio Montero Ríos .
La fórmula va ser: «Juro per Déu, sobre els Sants Evangelis,guardar la Constitució i les lleis. Si així ho fa, Déu m'ho premiï, i si no, m'ho demani».

Font:
http://www.fororeal.net/alfonso13.html

4. Quants fills tingué? Fes un esquema de la seva descendència.



Font:
http://www.casareal.es/ES/MonarquiaHistoria/Paginas/arbol-genealogico.aspx

5. Quina malaltia va aparèixer en la vida del reis? Cerca informació sobre aquesta malaltia.
Hemofília: L'hemofília ésun problema hemorràgic. Les persones amb hemofília no sagnen més ràpid que el normal, però poden sagnar durant un període més prolongat. La seva sang no conté una quantitat suficient de factor de coagulació. El factor de coagulació és una proteïna en la sang que controla el sagnat.

Font:
http://www.wfh.org/es/page.aspx?pid=932

6. Alfons XIII va patir dos atemptats. Cerca informació sobre ladata, el lloc, l’autor, el resultat i víctimes.

1) Atemptat de Madrid:
Al maig de 1906, Mateu Morral va viatjar a Madrid per preparar l'atemptat contra el Rei. La bomba, tipus Orsini com la de l'atemptat del Liceu, de fabricació casolana estava oculta en un ram de flors que va llançar des del balcó de la pensió en què s'allotjava, tercer pis del número 88 del carrer Major.
Llançada contra lacarrossa reial al pas de la comitiva, va esclatar entre la multitud que estava observant la comitiva. Els reis van sortir il·lesos, però 28 persones van morir i més de 100 van ser ferides.






2) Atemptat de París:
El 2 de Juny del 1905, acabada la representació de l'òpera Samsó i Dalila, i repetides les aclamacions que a l'arribar al teatre es van tributar a don Alfons XIII, aquest va pujar alcarruatge en companyia del President de la República el Sr. Loubet per dirigir-se al Ministeri de Negocis Estrangers on es s'allotjava, així que va deixar el cotxe la bella avinguda de l'òpera i va entrar al carrer Rívoli, va ser llançada al pas del vehicle una bomba anarquista, que va fer explosió, no causant danys afortunadament als dos caps d'Estat, que van demostrar gran presència de ànimdavant el perill que havien patit i immediatament van saber imposar-se a les condicions en què es trobaven.
La bomba estava carregada amb abundant metralla, que va ferir un oficial de l'escorta, a alguns soldats i cavalls de aquesta ja diversos transeünts, arribant en total a 15 el nombre de persones ferides.









Fonts:
http://www.pronunciamientos.rizoazul.com/atentado%20alfonso%20xiii.html...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS