Alfred Russel Wallace

Páginas: 8 (1953 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
Alfred Russel Wallace




















Alfred Russel Wallace
Alfred Russel Wallace va néixer el 8 de gener de 1823 a Usk (Gales). Va ser un naturalista, explorador, geògraf, antropòleg i biòleg que conegut per haver proposat una teoria de l’evolució a través de la selecció natural independentment de la de Charles Darwin.
Provenia d'un ambient més aviat humil iordinària. El seu pare, un advocat de professió, va arribar a tenir béns suficients per generar ingressos d'un cavaller de £ 500 per any. Però les circumstàncies financeres de la família van disminuir pel que la família es va mudar de Londres a un poble prop de Usk, a la frontera amb Gal·les, on Wallace va néixer.
Quan Wallace tenia sis anys la família es va traslladar a Hertford, al nord de Londres,on va viure fins als catorze anys. Aquí Wallace va assistir Hertford Escola Lliure Gramàtica, que oferia una educació clàssica, no gaire diferent a Charles Darwin a Shrewsbury Escola Lliure Gramàtica, incloent gramàtica llatina, geografia clàssica i "alguns Euclides i àlgebra". Wallace va deixar l'escola de catorze anys març 1837.
Wallace després va marxar de casa per reunir-se amb el seugermà gran, John, un constructor d'aprenent a Londres. Wallace va passar les seves nits de Londres en un "Saló de la ciència" educatiu per als homes que treballen. En aquest context Wallace va trobar les idees socialistes del reformador Robert Owen.
Des de petit havia mostrat un gran interès per la natura, però va estudiar arquitectura i va exercir d’aquesta professió alguns anys fins que els seusdies de topografia en l'aire obert del camp el porten a un interès per la història natural. Des 1841 Wallace va prendre una recerca d'aficionats de la botànica de la recol·lecció de plantes i flors.
Al 1843 va morir el seu pare. Amb una disminució en la demanda d'topògrafs William ja no tenia prou feina per emprar Wallace. Després d'un breu període d'atur a principis de 1844 Wallace vatreballar durant més d'un any com a professor a l'escola col·legial a Leicester.
En aquests anys Wallace va llegir algunes obres molt influents per a la seva vida futura. El relat d'Alexander von Humboldt Personal i Diari de Darwin d'investigacions (1839) van introduir Wallace a l'emocionant atracció dels viatges científics. Una altra influència important en Wallace va ser Principis de Geologia deCharles Lyell. No menys important per al treball posterior de Wallace era Assaig de Thomas Malthus sobre El principi de població (1826). Totes aquestes obres es proporcionen com a obres complementàries sobre el científic. També, el best-seller anònim Vestigis de la història natural de la creació, suggeria que les espècies es transformaven gràcies a una "llei de desenvolupament", partint des desimples formes de vida fins arribar a formes complexes, incloent a l'home. Wallace veia aquest document com una hipòtesi enginyosa, que algun dia podria arribar a comprovar.
Període a L’Amazones (1848-1852)
Wallace i Bates es van inspirar en un llibre del (en aquella època) recent de viatger nordamericà William Edwards: Un viatge pel riu Amazones, incloent una residència a Pará. S'estima queper a la recollida d'espècimens d'història natural, com ara insectes i aus, podrien mantenir-se a si mateixos i de fet obtenir beneficis substancials per a una expedició a l'estranger.
A l'abril de 1848 Wallace i Bates van navegar per Brasil. Al principi es van quedar a Pará (l’actual Belém). Després de nou mesos de recol·lectar mostres amazònics junts van continuar per separat. Wallace es vacentrar especialment en la recollida i en explorar l'Alt Riu Negre. El resultat científic principal del temps de Wallace a l'Amazones era una apreciació dels límits biogeogràfics, particularment amples rius, que separaven les diferents espècies.
En 1852 Wallace prepara per tornar a casa. Després es va embarcar cap a Gran Bretanya el desastre va copejar quan el seu vaixell es va incendiar i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alfred russel wallace
  • Alfred Russel Wallace
  • Alfred Russel Wallace
  • Alfred russel wallace
  • Alfred Russel Wallace
  • ALFRED RUSSEL WALLACE
  • alfred russel wallace
  • Alfred russel wallace

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS