Alfred Wegener

Páginas: 3 (576 palabras) Publicado: 17 de abril de 2011
[pic]

[pic]
Alfred Wegener va nàixer l’1 de novembre de 1880 a Berlín, durant l’època de l’Imperi Alemany i va morir a Groenlàndia al 1930. Va ser un científic, geofísic i meteoròleg alemany,que encara que estava doctorat en astronomia es va interesar molt per la geofísica i la meteorologia i climatologia.
[pic] [pic] [pic]
És conegut per desenvolupar la teoria mobilista de la derivacontinental en un època en que els mitjos tecnològics per a demostrar-la no s’havien desenvolupat encara, en la que defenia que els continents estan en continu moviment i que feia aproximadament 200milions d’anys havien estat units en un supercontinent anomenat Pangea que va anar separant-se poc a poc. Segons la hipòtesi de Wegener els continents, formats per una escorça més lleugera lliscavensobre una capa contínua i més densa que formava els fons oceànics i es prolongava per sota d’ells.
[pic]
Les proves que va a portar Wegener per a explicar la teoria de la deriva continental van serpaleontològiques: en 1911 va descobrir restes de fòssils de vegetals i de rèptils idèntics trobats en llocs oposats de l’Atlàntic; geològiques: va observar les similituds entre les costes d’Amèrica delSud i Àfrica i que encaixaven com un trenca-closques i a més la continuïtat de determinats tipus de roques en els dos continents; i paleoclimàtiques: va estudiar l’antiguetat d’algunes roques.
[pic][pic]
Molts geòlegs van ridiculitzar Wegener per les seues idees publicades en L’origen dels continents i dels oceans en 1915, ja que no podia explicar la força que movia els continents. I nomésdesprés que és descobrís l’expansió del fons marí a mitjans del segle XX (1960) se li va reconèixer a Wegener el mèrit d’haver esigut el creador de la base de la teoria posterior de la tectònica deplaques.
També va ser pioner en l'ús de globus sonda per a rastrejar les masses d'aire. Wegener va participar en diverses expedicions a Groenlàndia per estudiar la circulació d'aire polar.
El 1930...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alfred Wegener
  • Alfred Wegener
  • Alfred Wegener
  • Alfred wegener
  • Alfred wegener
  • Alfred Wegener
  • Alfred Wegener
  • Presentacio Alfred Wegener

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS