Alfredo

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
Edicions Bromera acaba de publicar L’home de l’estació, de l’escriptor alacantí Joaquim G. Caturla, un títol que va rebre el Blai Bellver de Narrativa en la darrera edició dels Premis LiterarisCiutat de Xàtiva.
Aquesta novel·la s’articula al voltant del contrast violent d’idees i actituds entre els dos personatges protagonistes: un militant falangista i la seua filla. Ambientada en els últimsanys de la República i els primers del franquisme, aquesta obra introdueix un tema que s’ha abordat molt poques vegades: la persecució del feixisme durant la República, ja que el seu protagonista,Tomàs Forner, fou un quintacolumnista infiltrat, un emboscat dins del territori republicà.
A més, amb L’home de l’estació, Caturla recupera la memòria d’un temps i d’uns fets que van sacsejar moltes videsdurant la República, la Guerra Civil i els anys de la postguerra. Ho fa a partir de documents tan impactants com testimonis vius o els arxius orals, a més de llibres i altres estudis.  
L’obra deJoaquim G. Caturla va estar escollida pel jurat –format per Emili Casanova, Enric Salom i Tomeu Matamalas, guardonat en l’edició anterior– com a guanyadora del XXIV Premi Blai Bellver deNarrativa, dotat amb 10.000 € per l’Ajuntament de Xàtiva.
L’home de l’estació ens trasllada a la dictadura franquista. Tomàs Forner, falangista convençut, repassa al llit on l’obliga a romandre la malatia quepateix, la seua agitada vida, la lluita pels seus ideals, les venjances, els odis i els amors. Mentre, la seua filla Alícia fa un llarg viatge per veure el seu pare moribund, envoltada pels records punyentsd’un pare i unes circumstàncies terribles, però també per altres més amables de la infantesa i l’adolescència.
Joaquim G. Caturla (Alacant, 1951) és llicenciat en filologia hispànica i treballa deprofessor en un institut. És autor de reculls de contes populars, però sobretot s’ha consolidat com un narrador de recursos formals i temàtics molt diversos. Ha vist reconeguda la seua tasca com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alfredo
  • alfred
  • Alfred
  • Alfredo
  • Alfredo
  • Alfred
  • Alfredo
  • alfredo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS