algo

Páginas: 5 (1238 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
3. Planificació d’un acte protocol·lari



En qualsevol acte públic, ja sigui de caràcter oficial o privat, cal una planificació prèvia per tal que tot transcorri amb normalitat i de manera ordenada segons allò que està previst. Aquesta planificació anterior s’ha de recollir en un projecte escrit que tingui com a objectiu la seva futura execució. La realització d’un projecte previ permetràpreveure tots els aspectes que cal tenir en compte amb antelació, cosa que ajudarà, si escau, a realitzar les modificacions oportunes.


3.1 Esquema bàsic del projecte d’organització d’un acte


3.1.1 Introducció

Descripció de l’acte

Objectius

Dates de realització

Responsable de l’organització


3.1.2 Disseny i programació de l’acte (descripció tècnica)


El responsable del’organització ha de dissenyar l’acte i plasmar-lo en un programa preliminar que anirà concretat a mesura que es vagin confirmant les opcions de dates, lloc, horaris, assistència de personalitats i altres aspectes secundaris. Es tracta de l’explicació detallada de les característiques.


Descripció del lloc: ciutat, plaça, monument, edifici, saló etc.

Descripció del local i manerad’habilitar-lo: la decoració: exterior (senyeres...), interior, (floral, tapissos diferents colors...)

Projecte de calendari (llocs dies i hores).

En l’elecció de la data cal tenir en compte coincidència amb altres actes que, per la seva naturalesa, puguin comprometre les autoritat a què es pensa convidar o que, `per la seva rellevància oficial o social puguin acaparar excessivament l’atenció dels mitjansde comunicació.

Descripció de les persones o grups de persones que hi intervenen: els convidats, el públic en general els seus moviments etc.....


3.1.3. Protocol de l’acte

El desenvolupament de qualsevol acte ha de seguir un ordre predeterminat. És denomina protocol de l’acte a la previsió de tots eles elements que hi intervenen.


a) Previ a la celebració

Llista de convidats:s’ha de confeccionar un llistat provisional de totes les persones a qui s’enviarà invitació. Ha de constar el nombre de convidats i la seva categoria. Ha de constar quan arriben i en quin mitjà de transport, el nombre de vehicles previst i les preferències gastronòmiques per raons culturals o religioses. El Departament de protocol ha de tenir un llistat actualitzar de les persones que han de serconvidades als actes que l’empresa organitzi. Exemple de llistat:



Nom:
Tractament:
Càrrec:
Empresa:
Adreça:
Telèfon/ Extensió:
Telèfon Mòbil:
Fax:
Correu electrònic:
Adreça privada:
Estat civil:
Data d’aniversari:
Actes als que ha estat convidat:
Actes als que ha assistit:
Acompanyat per:
Aficions:
Preferències gastronòmiques:
Observacions:




Lloc


Exterior: recepcióde personalitats, arribada de vehicles, personal de seguretat (escoltes, policia....) aparcament dels vehicles, ubicació de la premsa i altres mitjans de comunicació, col·locació de banderes exteriors i altres detalls oficials...

Interior: sala on es rebran els convidats, qui els haurà de rebre, sala d’espera, col·locació de banderes, col·locació de personalitats, ornamentació, ubicació delpersonal de seguretat, ubicació de la premsa i altres mitjans de comunicació.

Invitacions

S’han d’enviar amb un mínim de 15 dies d’antelació. El /la secretari/ària confirmarà per telèfon que han arribat i en demanarà la confirmació per escrit de l’assistència.

Mitjans de comunicació

Necessitat o no d’informar als mitjans de comunicació en funció del tipus d’acte. Si s’opta per donarpublicitat a l’esdeveniment, es publicaran notes de premsa que s’enviaran als mitjans informatius.

Publicitat, aparcament, etc.


b) Durant la celebració

S’ha d’especificar qui serà l’encarregat de rebre a les personalitats, de la recepció distribució a la sala, la col·locació dels convidats, les presidències, les targetes identificatives, les banderes, els menús, la decoració, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS