Algo

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
36) Una bicicleta es mou amb una velocitat de 5 m/s. En arribar a un pendent rep una acceleració de 0,3 m/s2. Si descendeix durant 12 segons, calcula:
a) ¿Quanta velocitat aconsegueix?b) ¿Quant d’espai recorre?



38) Un cotxe que avança a 20 m/s frena durant 12 segons fins que la seua velocitat es redueix a 10m/s. Calcula:
a) ¿Quant val l’acceleració del vehicle?
b) ¿Quant d’espai recorre durant eixos 12 segons?





L’acceleració ix negativa perquè el cotxe perdvelocitat.




39) Un tren que està arribant a una estació es mou a una velocitat de 25 m/s. El conductor frena amb una acceleració de valor – 1,5 m/s2 fins que el tren es para quanarriba a l’estació. Calcula:
a) Quant de temps tarda a parar-se el tren?
b) Quant d’espai recorre fins que es para?







41) Deixem caure una boleta peruna rampa i comprovem que recorre un metre en 1,5 segons. Calcula l’acceleració del descens i la velocitat a la que arriba quan ha recorregut un metre.
En l’enunciat ens expliquen que laboleta recorre 1 m en un temps de 1,5 segons. Apliquem equacions de cinemàtica per a calcular l’acceleració i la velocitat que aconsegueix:



Substituïm enl’equació de la velocitat:




42) Un vehicle que avança a una velocitat de 16 m/s comença a frenar reduint la seua velocitat amb una acceleració d'1,2 m/s2. Calcula quant de tempstarda a parar-se i quanta distància recorre el vehicle fins que es para.

Observa que hem donat valor negatiu a l’acceleració perquè el vehicle està frenant.44) La velocitat d’un tren es redueix uniformement de 14 m/s a 8 m/s. Sabent que durant aquest temps recorre una distància de 120 metres, calcula l’acceleració i el temps emprats.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS