Alguien Sabe Algun Programa Para Descargarme Para Hacer Recreaciones

Páginas: 7 (1544 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2013
ACTIVITATS DE LA PROPOSTA DIDÀCTICA

1. LA NASA, ESA I ASR

NASA: L'Administració Nacional per l'Aeronàutica i l'Espai, més coneguda com a NASA, va ser fundada al 1958 amb la funció de planificar, dirigir i manejar totes les activitats aeronàutiques y espacials dels Estats Units de Amèrica.

ESA: L'ESA o l'Agència Espacial Europea és la manera d'accedir a l'espai dels països europeus. Laseva missió consisteix en poder prosperar en els països europeus, els viatges espacials i assegurar que les inversions en activitats espacials segueixin donant beneficis als ciutadans europeus.

ASR: ASR o Agència Espacial Russa, ha estat la més gran potència productora i llançadora de satèl·lits artificials del món. Va realitzar el 68% de les 3.400 missions espacials internacionals realitzadesentre 1957 i 1991.

2. LA FUSIÓ NUCLEAR

La fusió nuclear es produeix de forma natural en les estrelles, tot i que s'ha aconseguit fer de forma artificial.

La fusió nuclear va ser va ser observada per primera vegada per Mark Oliphant dins la mateixa dècada també la va estudiar Hans Bethe i finalment uns anys després va ser Ernest Rutherford qui lla va acabar de desenvolupar.
Lainvestigació sobre la fusió nuclear amb finalitats militars es va iniciar a la dècada del 1940 amb l'anomenat projecte Manhattan, aconseguint l'èxit al 1952.
Els estudis civils sobre la fusió controlada es van iniciar al 1950, i continuen fins avui en dia.

La fusió nuclear es un procés que consisteix en unir dos nuclis atòmics lleugers per a l'obtenció d'un sol nucli més pesat. Aquesta reacció alliberapartícules, i també pot alliberar una gran quantitat d'energia en forma de raigs gamma i d'energia cinètica de les partícules emeses.

Actualment l'energia de fusió nuclear s'utilitza en l'àrea de la medicina. S'ha aprofitat la capacitat destructiva que té sobre la matèria. Els isòtops radioactius s'utilitzen en tractaments contra càncers i per eliminar tumors, també s'utilitza per esterilitzarmaterial mèdic i quirúrgic.
Els isòtops radioactius es poden introduir en materials o organismes vius i pot seguir la seva
trajectòria a través d'ell. Gràcies a aquesta capacitat, es fan servir com marcadors en investigacions mèdiques, químiques, industrials...
Per exemple, l'isòtop iode -131 s'utilitza per diagnosticar enfermetats de la tiroides.

L'energia de fusió nuclear no sempre s'hafet servir en benefici de la humanitat. L'1 de març de 1954 es va fer esclatar a Eniwetok (atol de les Illes Marshall) la primera bomba atòmica de fusió nuclear, la qual va causar desastroses conseqüències mediambientals en la regió.

3. VOYAGER-2

La Voyager 2 és una sonda espacial, és a dir, una nau espacial robòtica, no tripulada, amb l'objectiu d'observar planetes del sistema solarexterior i els seus respectius sistemes de satèl·lits.
Va ser llançada per la NASA el 20 d'agost de 1977 des de Cap Canaveral, en un coet llançador.
La Voyager 2 és idèntica a la seva germana, la Voyager 1, la qual va ser enviada a l'espai 16 dies després. Actualment la Voyager 1 és l'objecte humà més allunyat de la Terra.

La Voyager 2 va adoptar una trajectòria diferent, passant per Saturn iaproximant-se a Tità per aprofitar l'impuls gravitatori del satèl·lit i poder dirigir-se cap a Urà i Neptú. La sonda va arribar a la seva màxima proximitat amb aquests planetes en els anys 1986 i 1989 respectivament.
Tot i que molts accessoris es troben fora de servei, encara continua inspeccionant els límits del Sistema solar. La Voyager 2 recorre l'espai a la velocitat de 53.280 km/h, viatja,aproximadament, a 3,3 UA* a l'any. Trigarà uns 193.000 anys a arribar a l'estrella Ross 248 de la qual passarà a una distància de 1,7 anys llum. El 10 d'agost de 2007 la nau, es trobava a 83,5 UA* del Sol

3.1 Aportacions del Voyager 2
L'1 de desembre de 2007 va descobrir que el sistema solar no té una forma esfèrica, sinó ovalada a causa del camp magnètic interestel·lar de l'espai profund....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Programas Para Descargar Musica
  • PROGRAMAS PARA HACER PRESENTACIONES
  • Pasos Para Descargar Un Programa Gratis
  • Algunos Software Para Hacer Una Auditoria
  • Saber que hacer, para vivir mejor
  • Programa Para Niños De 13 Sábado
  • Paso paso para hacer un proyecto de recreacion
  • Programa Arquitectonico Centro De Recreacion Para Adultos Mayores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS