Alguien voló sobre el nido del cuco

Páginas: 7 (1519 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2013
























1. Sinopsi de la pel·lícula.
Mc Murphy, un home de mitjana edat que te que complir condemna a la presó, en lloc d’això fingeix estar boig i acaba tancar en un hospital psiquiàtric. En arribar allà, es troba en un ambient típic d’aquesta classe d’hospitals.
Mc Murphy, te un sentit de la vida que es contraposa a les ordres d’aquest hospital, igràcies a ell els seus companys veuen un estil de vida molt diferent al que estaven acostumats a veure. El protagonista, els ensenya a decidir per ells mateixos, a tenir una vida pròpia, a no dependre de ningú i a enfrontar-se a allò que se’ls interposa per a poder obtenir els seus objectius. La senyora Ratcha, l’infermera i el senyor Mc Murphy, tenen ides diferents, m’entres que ella obeeix i esmostra distant i seria davant el seu treball, Mc Murphy intenta divertir-se i canviar el ritme de vida dels ingressats al psiquiàtric. Els seus companys és senten diferents, i allunyats d’una societat que els rebutja, però en realitat no es així sinó que viuen obeint les ordres rígides de Ratcha. Mc Murphy els tracta com a persones, i no com a bojos. Al final , fan una festa tots els interns almanicomi i Billy, un dels nois més joves i tímids d’allí, acaba la seva vida amb un suïcidi, per la terrible incomprensió de l’infermera, fet que va provocar una gran reacció d’en Mc Murphy i va intentar matar-la.
El gran cap, un Indi que es fa passar per sord-mut per aïllar-se i evadir-se, empren paraula amb Mc Murphy perquè veu que es l’únic que pot entendre’l. Les infermeres del centre deixeninhabilitat a Mc Murphy i es torna com molts dels residents d’aquell lloc, fet que porta a l’Indi a ofegar-lo per a que no visqui una vida tan tràgica com aquella. Finalment l’Indi porta a terme tots els objectius de Mc Murphy i aconsegueix aixecar la font d’aigua que havien planejat i la va tirar contra la finestra amb l’objectiu de trencar el vidre i escapar.

2. Direcció i filmografia.
Eldirector de “Alguien voló sobre el Nido del cuco” és Miloš Forman.
L’any 1975
3. Descripció psicològica de Mc Murphy.
Mc Murpchy, al principi de la pel·lícula esta be psicològicament, perquè es internat al manicomi per fer-se passar per boig i no estar tancat a la presó.
Però al final de la pel·lícula degut a la lobotomia es queda “tonto”.
4. Anàlisi de les tècniques de psicoteràpia del manicomi.Els realitzen electrocombulsives als pacients, que són descarregues elèctriques per calmar-los, i també realitzen teràpies de grup, on expliquen les seves opinions, els seus problemes que no els deixen evolucionar, les seves opinions...
També utilitzen lobotomia, que consisteix en l’extirpació total dels lòbuls frontals del cervell. Els lòbuls frontals són els encarregats fonamentals de lapanificació, la conceptualització i la voluntat.



5. Personalitat de la infermera en cap.
L’infermera Ratcha és una persona a la qual li agrada manar, i ningú li pot portar la contraria, també creu que tot ho fa bé i te una manera de pensar a l’antiga. Ratcha i Mc Murphy tenen diversos enfrontaments ja que ell és l’únic que no vol obeir les seves ordres i no li fa cas, també perquè tenen diferentsdesacords en la manera de pensar.
6. Explicacions psicològiques de la personalitat del jove i del seu suïcidi.
Aquest jove anomenat Billy està internat al manicomi voluntàriament, és un noi tímid, i a causa d’això es torna tartamut, ell és deixa influenciar ràpidament. La causa del seu suïcidi es la incomprensió de la infermera del manicomi quan el troba al llit en una dona. Ratcha l’amenaçadient-li que li contarà a la seva mare. Al conèixer la seva estimació, és posa molt nerviós, s’altera, la pressió i la incomprensió el porten al suïcidi.
7. Trobes ètic i moral la mort del protagonista en mans del seu amic?
Si que ho trobo ètic i moral, perquè l’Indi sap el que es viure en aquelles condicions durant el llarg de la vida dins del manicomi internat, desprès de la lobotomia, es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alguien voló sobre el nido del cuco
  • Alguien Voló Sobre El Nido dEl Cuco
  • Alguien voló sobre el nido del cuco
  • Alguien voló sobre el nido del cuco
  • Alguien Volo Sobre El Nido Del Cuco
  • Alguien voló sobre el nido del cuco
  • Alguien volo sobre el nido del cuco
  • alguien voló sobre el nido del cuco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS