alhambra

Páginas: 7 (1647 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2013
























1. ÍNDEX

1. L’Alhambra .........................................................................................................2
1.1. Parts i zones que componen l’Alhambra ........................................................3
2. Conservació de l’Alhambra.................................................................................6
2.1. El Patronat de l’Alhambra i Generalife ..........................................................6
2.2. Estat de conservació de l’Alhambra ...............................................................7
3. Nivell d’adaptació al turisme ..............................................................................8
4. Impactes ue genera el fet turístic.......................................................................9
4.1. Impactes positius ......................................................................................9
4.2. Impactes negatius .....................................................................................9
5. Bibliografia.......................................................................................................10


2. L’ALHAMBRA
El majestuós conjunt palatí de l’Alhambra està ubicat al turó de la Sabica de Granada, una posició estratègica en els seus temps per a la dominació de la ciutat i per a la seva vigilància i defensa. El nom que se li va assignar a aquesta gran obra d’art té les seves arrels en una paraula provinent de l’àrab, “Al-Hamrá", que significa “vermell”, la principaltonalitat que podem apreciar al complex monumental.

L’Alhambra es començà a construir a mitjans del segle XIII, quan s’instaurà el regne nassarita a Granada.
El Primer Rei del Regne de Granada, Ben-Al-Hamar, va manar construir el conjunt aproximadament al 1239 amb propòsits militars i, més tard, els seus successors ampliaren la ciutat, enfortiren el palau defensiu i anaren completant laconstrucció amb obres com “El Patio de los Arrayanes”, “El Salón del Trono, les torres i “El patio de los Leones”.
Amb la conquesta de Granada per part dels cristians entre 1882 i 1892, el palau nassarita passà a ser Cort Reial i els Reis Catòlics manaren a preservar-lo. Posteriorment, Felip II destinà impostos per a la seva conservació, encara que, anys després es començà a abandonar i el dominifrancès causà el deteriorament i la destrucció d’algunes zones després d’intentar volar tot l’edifici amb explosius.
L’Alhambra i el Generalife, una de les obres d’art més conegudes del món, va ser declarada Patrimoni Històric de la Humanitat per la UNESCO el 2 de novembre de l’any 1984.

1.1 Parts i zones que componen l’Alhambra
1.1.1. Alcassaba
És la part més antiga del complex.Constituïa una zona purament militar, de defensa i vigilància del recinte. A l’Alcassaba és on es troba la famosa “Torre de la Vela”, la qual ofereix una panoràmica espectacular de la ciutat.


1.1.2. Els palaus nassarites
És el conjunt format pel “Mexuar”, “Palacio de Comares” i el “Palacio de los Leones”. Constituïen la seu de les funcions administratives, de la cort… Els elements arquitectònicsón purament ornamentals i els materials amb els quals es decoren els palaus són pobres. L’aigua, que dóna forma i vida al palau simbolitza la puresa, riquesa, frescor…

1.1.3. El Palau de Carles V
És la gran construcció que s’observa a l’entrar, situada prop de la taquilla. És de l’època del Renaixement, per tant, trenca l’harmonia del conjunt monumental. Destaca el seu pati circular situat alcentre del mateix palau. No està totalment decorat.

1.1.4. La Medina
Aquesta ciutadella comptava amb banys públics, tallers, cases dels alts funcionaris,... A conseqüència de la Guerra d’Independència, els edificis van ser enderrocats i es van haver de reconstruir les torres. El visitant pot observar els ciments de les construccions, la muralla i l’esplèndida panoràmica del Generalife....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alhambra
  • La Alhambra
  • alhambra
  • la alhambra
  • alhambra
  • la alhambra
  • Alhambra
  • Alhambra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS