Alhambra

Páginas: 5 (1212 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2013

Víctor Javier Cuenca Canalejo 2BB

L’ALHAMBRA






Índex:
1. TÈCNICA
2. ANÀLISI DE LA FORMA
3. TIPOLOGIA DEL EDIFICI-VALORACIÓ HISTÒRICA


Webgrafia:

http://www.artehistoria.jcyl.es/v2/monumentos/388.htm
http://www.alhambra-patronato.es/
http://es.wikipedia.org/wiki/Alhambra
http://moodle.iessonpacs.cat/v19/course/view.php?id=16
http://www.arteguias.com/nazari.htm1.
Aquest palau fortalesa impulsada pels reis Yusuf II i Muhammad V, és una representativa obra de l'art islàmic espanyol, concretament del període Nazari, i va ser construïda al llarg del segle XIV al XV. Situada a Granada, l’Alhambra vol dir "La roja", en al·lusió als maons rogencs del seu exterior. L’estructura de ciutat, palau i fortalesa té a veure amb la seva finalitat, queeren militars i residencials. Per aquest motiu, l’ Alhambra de Granada té diferents estructures clarament visibles, l’exterior esta emmurallat, sense decoració, i l’interior està absolutament decorat.
L’Alhambra, pel seu sentit de fortalesa - ciutat, té unes grans dimensions, que ocupen una extensió superior als 750 m de llarg per 200 d'ample.
Els materials predominants en tota l’estructura sónfonamentalment el maó, la maçoneria, el guix i la fusta. Gràcies a l’ utilització del guix, i la seva extraordinària blancor, el converteixen en el material ideal per crear una "segona arquitectura" que cobreix parets, sostres i finestres, arcs, etc. que diferencien cada estança de les altres per la temàtica Segons la sala, l’Alhambra té diferents materials, com ara els més luxosos a les sales mésprivades i materials més lleus i pobres a les sales públiques. Això té a veure amb no donar la sensació de riquesa de portes a fora, sinó que la riquesa es manté en privacitat a l’interior.

2.
No obstant, els musulmans donaren una major sensació de ornamentació amb la creació de falses parets que, en no sostenir en realitat cap sostre, estan fetes amb estucs calats la superfície perforada derombes i altres estructures geomètriques que donen l'aspecte d'un encaix ingràvid. La decoració dels mocàrabs dels sostres, que eren de fusta i guix policromat, simulen estalactites que pengen del sostre formant alvèols a diferents alçades. Els arcs anomenats de “cortina”, tenen una disposició idèntica a la dels mocàrabs, des del intradós, surten petits arcs que fistonen la seva superfície.Aquestes ornamentacions també anaven lligades amb una decoració provinent de la natura, és a dir, els musulmans utilitzaren la llum i l’aigua com a elements decoratius fonamentals en les seves construccions. La llum, dona una decoració molt acolorida, mitjançant els reflexes i els destalls lumínics. L’aigua, es un material natural que es troba en les fonts i estanys, que a l'altura del pavimentdiscorre xiuxiuejant pels canalons que solquen els patis, avingudes i interior d'algunes habitacions i sobretot en els jardins exteriors.
Hem de recordar que els musulmans provenen del orient, on l’aigua escasseja, i per tant, l’aigua per a ells es sensació de vitalitat.
Parlant ara del sistema constructiu, els musulmans combinaren el adovellat amb el voltat. A més, els suports més usats eren elspilars i les columnes.
Generalment aquests suports eren de constitució molt primes. En quant als característics arcs d’aquesta obra, eren arcs variats com ara l’arc apuntat,que està lleugerament pedaltat, l’ arc de ferradura, l’ arc lobulat i a més els arcs entrellaçats.
En quant a la planta, L’Alhambra es dividida en dues parts com hem esmentat abans, la part de defensiva i militar, i la part dela fortalesa. Pel fet de la privacitat, l’estructura està dissenyada des de la part més pública (Mexuar), la part central intermèdia o part oficial (Diwan) i la part més privada (Harén).
La part pública o Menxuar, era la part on es rebien als súbdits i on el sultà s’encarregava de donar justícia. Per això, aquesta sala es la primera de totes quan entrem a l’Alhambra, situada a la part nord. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alhambra
  • La Alhambra
  • alhambra
  • la alhambra
  • alhambra
  • la alhambra
  • Alhambra
  • Alhambra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS