aliceeee

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Cap a finals del segle XVIII, de la mateixa manera que la Revolució Industrial a Anglaterra gènere canvis fonamentals en la economíamundial, dos processos polítics es van convertir ensímbols dels canvis que tindrien lloc en els temps contemporanis.
• La Revolució de la Independència de les colònies angleses a Norteaméricaconstituye la primera ruptura dels llaçoscolonials que havien caracteritzat la modernitat i es converteix en un emblema i un exemple per seguir davant de la subjecció imperial a altres àrees delcontinente.
• La Revolució Francesa de1789 va tenir conseqüències de llarg abast en la política i en la societat, que va excedir les seves fronteres en provocar la ruptura del sistema polític i social del AntiguoRégimen.REVOLUCIÓ A Amèrica del Nord: s'independitzen LES PRIMERES COLÒNIES.
En els temps en què els Borbó espanyols intentaven establir reformes per renovar els llaços entre la metrópoliy les sevescolònies del centre i sud d'Amèrica, les dependències angleses a Amèrica del Nord van protagonitzar les primeres lluites per la independència al continent americà.
El governInglespretende imposar una política centralista en les seves colònies d'Amèrica. Anglaterra té importants deutes, resultat dels enfrontaments bèl·lics, i el parlament anglès disposa nous dretsdeaduana per obtenir més recursos econòmics.
Els habitants de les colònies angleses d'Amèrica del Nord, que havien participat en les guerres al costat de la metròpoli, es troben que elgobiernoingles disposa nous impostos per pagar les despeses de la contesa. Des de 1764 es creen noves obligacions de duana per a la colònia sobre diversos articles (et, sucre, vidre, paper).Les coloniasrechazan sistemàticament les imposicions de la metròpoli: els seus habitants es consideren ciutadans anglesos, amb el dret a ser consultats per determinar noves contribucions.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS