aliciaaa

Páginas: 2 (274 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
 SURO I CAUTXÚ

Suro El suro s’obté de l’escorça externa de l’alzina surera (Quercus Suber), una espècie de coure de laregió mediterràna. Està format per cèl·lules mortes aplanades que contenen una substància greixosa que el fa impermeable a l’aigua.
Com s’obté el suro? Quan elsarbres tenen entre 15 i 20 anys s’escorcen per primera vegada, i se’n recull el suro bast. Per a obtener el suro es fan incisions a l’abre, s’arrenca l’escorça i esdeixa assecar. S’elimina l’àcid tànic que es conté bullint-lo, i li dona mes flexiblitat. El suro es fa servir per moltesn necessitats humanes, com la fabricació desabates, revestiments de terres i parets i en la fabricació de taps per a empolles de vidre (conservació de vins i caves)
Taps de suro? El suro es un material conegutdes de l’antiguetat, pero no s’utilitzava fins el segle XVI quan es van començar a fabricar els taps de per a les ampolles de vidre.

Cutxú El Cautxú o Hulees un material que prové del látex (líquid lletós de color blanc que es trova en molts arbres tropicals), que es caracteritza per la seva elasticitat,impermeabilitat i resistència eléctrica.
Com s’obté el látex? El látex s’obté fet u tall al tronc de un abre. El látex que es recull es tamissa, es dissol e l’aigua i es tractaamb àcid per espessir-lo. Després es prensa entre corrons i es converteix en làmines que someten a un procés d’assecatge.
Vulcanització? L’any 1839, l’inventosnord-americà Charles Goodyear va descubrir que el cautxú adquereix més elasticitat i major resistència als cambis de temperatura si se’l cou amb sofre.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aliciaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS