Alimentos Funcionales

Páginas: 5 (1184 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2012
ALIMENTS FUNCIONALS: XERRADA REALITZADA PEL SR.FRANCESC PUIGGROS A L'INSTITUT

Al moddle podeu trobar el powerpoint passat durant la conferència “Aliments funcionals. Funcionen?” realitzada a l'Institut: http://www.elfoix.org/aula/course/view.php?id=176. En base a la xerrada i amb l'ajuda d'aquest document, respon a les següents qüestions:

1- Un dels motius pels que van crear-se els alimentsfuncionals al Japó durant la dècada dels '80 va ser que, degut a l'augment de l'esperança de vida de la població, la despesa sanitària deguda al tractament d'enfermetats cròniques en la tercera edat era, cada cop, més elevada. Una manera de millorar la salud d'aquest grup de població és el consum d'aliments funcionals. En la xerrada es va parlar d'un altre factor important, avui en dia, que feiaaugmentar les despeses en sanitat. Quin és aquest factor? perquè fa augmentar la despesa sanitària?
L'altre factor que en les societats actuals fa augmentar la despesa sanitària és l'obesitat, ja que en les persones obeses alguns problemes de salut com hipertensió, enfermetats cardiovaculars, ... es presenten amb un percentatge superior que en persones que hagin portat una alimentació saludable ihagin tingut l'hàbit de practicar esport.
Aquesta obesitat pot ser deguda a una mala alimentació o una sobrealimentació.

2- Per quines raons creus que una manera de millorar l'estat de salut d'un individu passa per controlar la seva alimentació?
Per què l'alimentació és una activitat constant, que es aconsellable realitzar 5 cops al dia, de manera que assegurem un control continu de laqualitat de l'aport energètic al nostre organisme.

3- Quines són les bones pràctiques que s'aconsellen per tal de mantenir un bon estat de salut?
Menjar menys.
Fer més exercici, moure's més.
Menjar fruita, verdura i cereals integrals.
No excedir-se amb menjar poc eficient.

4- Aquestes pràctiques són bones per a tothom però, són òptimes per a tothom?
La idea actual és que un mateix aliment noté perquè ser el millor per a tothom, sinó que mentre a una persona li pot aportar molts beneficis a una altra no n'hi pot aportar tants i al revés, un altre aliment que a la primera persona no li resulti beneficiós pot ser perfecte per la segona, d'aquí que la tendència actual d'investigació és treballar sobre la NUTRIGENÒMICA, la NUTRIGENÈTICA i les DIETES PERSONALITZADES.

5- Explica perquè el sector industrial ha trobat una oportunitat de negoci en els aliments funcionals.
A mesura que augmenta el nivell de desenvolupament de les societats, les persones demanem cada cop més valor afegit als productes que consumim, de manera que ja no menjem només per fer-nos passar la gana, o donar-nos plaer, ja que aquestes dues necessitas les tenim cobertes en excreix, sinó que actualmenttambé es busca que els aliments millorin la nostra salut i ens facin sentir millor (tenir més energia, no passar gana sense engreixar-nos, controlar el colesterol, ...) sense fer cap esforç (ingerir omega-3 sense menjar peix blau, ingerir fibra sense menjar verdura o fruita, ...) Degut a aquesta inquietut de la població, la manera que els industrials del sector alimentari han trobat per satisfer-la ésel desenvolupament dels aliments funcionals.

6- En aquest document es donen varies definicions d'aliment funcional. Quines són? Quina diferència hi ha entre aquestes definicions i el concepte d'aliment funcional que apareix en el vídeo de TV3 (http://www.tv3.cat/videos/199373506). Elabora una única definició d'aliment funcional.
Aliment que es consumeix com a part d'una dieta equilibrada i queconté components biològicament actius, que ofereixen beneficis per a la salut més enllà del nutritiu. (diapositiva 17)
Un aliment és considerat funcional si pot demostrar científicament que posseeix efectes beneficiosos per a la salut sobre una o més funcions de l'organisme, més enllà de les seves propietats nutricionals habituals, de tal forma que millori l'estat general de salut i/o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alimento Funcional
  • Alimentos funcionales
  • Alimento funcionales
  • Alimentos funcionales
  • alimentos funcionales
  • Alimentos Funcionales
  • Alimentos funcionales
  • Alimentos funcionales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS