Aliments transgènics

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014
1) Diferències entre aliments transgènics i aliments modificats genèticament.

Els organismes genèticament modificats són aquells el material genètic dels quals s’hamodificat usant tècniques modernes d’enginyeria genética, per conferir-los una propietat determinada. Parlem d’aliments transgènics quan la modificació de l’organisme genèticamentmodificat consisteix en la introducció d’un gen.


2) Situació actual de la producció de transgènics

Els principals aliments conreats en el món són quatre: la soja, el blat demoro, el cotó i la colze (destinats a la producció de pinso per la ganadería i altres usos industrials)
Els productes estrella són aquells que tenen incorporada la resistencia aun herbicida.
El primer aliment disponible per el consum produit per la ingeniería genética fou el tomàquet “Flavar Svr” que va ser modificat per resistir més temps després demadurar, però va ser retirat del mercat en poc temps per presentar canvis en la seva composició i la seva aparença.
Cada any augmenten les hectàries utilitzades per conrear aquesttipus d’aliments.
Els paisos amb més hectàries ocupades els Estats Units , Brasil, Argentina i l’ India. En el cas d’Espanya han ascendit molt, sobretot a Almeria. Els alimentsproduits en paisos més pobres son exportats als paisos més rics. A molts paisos s’han prohibit aliments transgènics com per exemple el blat de moro a Europa, Francia, Austria,i 9 paisos més, per tal de protegir el medi ambient, en canvi, les comunitats autònomes no poden negar-se als transgènics comercials, només als experimentals.
S’han creat moltsgrups de protesta en contra d’aquets aliments com un grup de pagesos amb el lema: ‘Somos lo que sembramos’ per tal de criticar el perill d’aquets aliments al no ser naturals.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Transgenics
  • Transgènics
  • Aliments
  • aliments
  • Transgènics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS