Aliments Transgènics

Páginas: 5 (1224 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2015
ELS ALIMENTS TRANSGÈNICS

Presentació
Avui us parlarem d'un tema bastant interessant sobre l'alimentació, una acció que realitzem diariament però que potser no tenim prou en compte tot allò que l’envolta.
L'objectiu d'aquest treball, es ampliar el coneixement dels aliments que són manipulats genèticament, aquests aliments s'anomenen aliments trangènics i poden ser beneficiosos o perjudicialsper a la salut, tot depén de la forma com ho interpretis.
Els avenços biotecnològics dels últims 25 anys han permès crear noves creacions genètiques que no existien a la naturalesa i, en conseqüència, produir nous organismes modificats genèticament. A través d’aquestes modificacions podem aportar un benefici a l’agricultura, a la salut humana i al medi ambient.
Els cultius transgènics mésutilitzats per a l’alimentació humana són fonamentalment algunes varietats de blat de moro i soja.


Introducció
Les persones fa milers d’anys que modifiquen els vegetals que utilitzem com a aliment. Moltes de les fruites que consumim actualmente són el resultat de la unió que es va fer fa temps entre diferents plantes. Avui en dia, però, l’enginyeria genética permet dur a terme en pocs anys i demanera controlada modificacions que abans costaven décades de treball.


Concepte:
Els aliments transgènics són aquells que han estat elaborats a partir d’un organisme modificat genèticament (OMG).
Aquests aliments han estat dissenyats mitjançant tècniques d’enginyeria genètica, que és la ciència que implica la modificació intencionada del material genètic de plantes o animals. Així, unaliment transgènic o genèticament modificat, és tot aquell que té incorporat un gen estrany, és a dir, que el seu material genètic ha estat modificat d’una manera que no es dóna en la recombinació o aparellament natural, sinó per la introducció de gens d’altres espècies. D’aquesta manera, s’obté el mateix organisme però amb informació afegida d’un altre organisme.

Història
Els humans, al llarg dela història, sempre han volgut millorar les seves collites per obtenir més i millors fruits. Sabem que els homes primitius, allà per l’any 11000 abans de Crist van començar a “domesticar” els vegetals. Això ho feien de la següent forma: quan volien per exemple sembrar el blat, no agafaven qualsevol llavor, rebutjaven les llavors de les plantes esquifides i amb poc fruit i agafaven les llavors deles espigues gruixudes i ben plenes, així tenien moltes possibilitats de que les plantes que naixessin d’aquelles llavors, és a dir les seves filles, tinguessin les mateixes espigues gruixudes i ben plenes.
Al S. XV van arribar a Europa els primers pebrots. Els espanyols els van portar d’Amèrica. Es tractava de pebrots molt petits, però a través d’una selecció de llavors, es va aconseguiraugmentar la seva mida i en l’actualitat hi ha pebrots de tots els tamanys.

Al 1953 els científics Watson i Crick van descobrir l’estructura de l’ADN. Aquesta estructura està formada pels gens. Cada gen és el responsables de que l’ésser viu tingui unes característiques determinades: sigui alt, baix, ros, moreno, blanc, més o menys resistent a malalties, etc.
Al llarg del S. XX es van descobrirtècniques per poder aïllar o separar els gens de l’estructura de l’ADN.
A partir d’aquests experiments es va començar a parlar de veritat d’aliments transgènics. Ara els científics, no es conformen amb seleccionar les llavors de les millors plantes per obtenir collites amb unes característiques especials. Ara són capaços de ficar-se dins dels nuclis de les cèl·lules i, per exemple, poden separar el genresponsable de que una planta aguantí molt bé una sequera i ficar-lo a l’estructura de l’ADN de la cèl·lula d’una altra planta diferent. Així, aquella cèl·lula, en reproduir-se, donarà plantes resistents a la sequera.
Actualment els productes transgènics que més abunden són les varietats de blat de moro, soja, cotó, tomàquet i patata.

Pocés d’elaboració d’un transgènic
Hi ha una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Transgenics
  • Transgènics
  • Aliments
  • aliments
  • Transgènics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS