Aloma, resumen

Páginas: 4 (954 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2010
La novel·la te lloc el 1934.
Aloma era una adolescent que vivia amb el seu germà (Joan), la seva cunyada (Anna) i el seu nebot (Dani) en una caseta amb jardí en un barri de Barcelona. El germà grand'Aloma, Daniel, s'havia suïcidat feia 5 anys quan en tenia 18. Això va marcar Aloma per a la resta de la seva vida, ja que sempre es preguntaria per què ho havia fet, per què no estimava la vida.
Undia van arribar notícies sobre el germà de l'Anna el Robert que vivia a Amèrica. Aniria a visitar-los i s'estaria un temps amb ells. Al principi a Aloma no li va agradar gens el Robert, li semblavamolt desagradable. I la desconcertava adonar-se que quan alguna veïna es fixava amb ell, ella es posava gelosa.
A partir d'aquest moment començà a veure d'una altra manera a Robert però els seussentiments eren confusos. A vegades li agradava que ell la mires i s'imaginava com seria estar casada, pel contrari, n'hi havia moltes que li feia fàstic aquell home. Una nit que ells dos van anar al cinei el Robert va fer un petó a Aloma.
Unes setmanes el seu nebot s'havia posat malalt llavors el metge els i va dir que el millor remei era canviar d'ambient i se'n van anar a la masia del camp.
Alomaes va veure sola ja que trobava molt a faltar el seu nebot Dani. Però la nit de Sant Joan, després de passar una vetllada molt divertida passejant i menjant gelats amb el Robert, van dormir junts.L'estiu va ser una època bastant feliç per a Aloma ja que Robert l'estimava i passaven molt de temps junts, encara que ella sempre tenia la sospita de que algun dia ell l'abandonaria per anar-se'n ambun altra dona d'Amèrica. Quan començava la tardor van tornar Anna i el nen, aquest últim no havia millorat res. Al contrari, estava més prim i desmillorat que mai, no acabava de curar-se.
Un diaJoan, va agafar Aloma i li va dir que necessitaven parlar. Amb l'excusa de donar un passeig van sortir de casa i el Joan li va dir que s'havia apostat la caseta i que no tenien els diners necessaris per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma resum
  • Resum Aloma
  • Resumen del libro Aloma
  • Resum Aloma
  • Resumen ordenamiento jurídico de jesús escandón alomar
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS