Aloma

Páginas: 7 (1634 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2013
Aloma








CURS: 4t ESO


ÍNDEX
Personatges 3
Canvis 5
Mercè Rodoreda 6
Nosaltres 7



















PERSONATGES
Aloma és una adolescent de 18 anys , és menuda, amb les dents tortes i les mans petites. És una persona a qui li fastigueja l'amor a l' inici de la història, una persona sensible, que pot passar de lafelicitat més radiant a la tristor més fosca; una persona tossuda, treballadora, molt distreta i despistada, és molt educada i li encanta llegir i no està gaire contenta amb el món. És la protagonista de l’obra qui es compara amb l’autora, Mercè Rodoreda.

Robert, el germà de l'Anna, molt pàl·lid , amb la mirada febrosa, vidriosa, no molt més alt que Aloma, amb els cabells lluents, greixosos,decantats cap a la dreta, però amb bon semblant. És educat, amable, dolç, però una mica egoista, poc estable, una persona que se sent lliure, capaç de fer qualsevol cosa. Ve de visita a Barcelona des d’Amèrica, per descansar durant una llarga temporada, no està casat, sinó per merèixer (promès), juga amb els sentiments d’Aloma.

Daniel, germà difunt d'Aloma, es va suïcidar amb 18 anys. Jugava moltamb Aloma, trepitjaven les fulles seques caigudes dels arbres, veien els titelles que es muntaven al Turó Park, intentaven dir embarbussaments sense entrebancar-se, se’n cuidava molt d’Aloma, l’apreciava molt, era un gran lector i escriptor, cosa que, segons Joan, l’havia fet embogir. En definitiva, era una persona amable i dolça.

Joan, l'altre germà d’Aloma, el més gran de tots, es casat ambl’Anna, amb qui tenen un fill, que es diu Dani, en honor al germà mort; és una persona conformista, que sempre està treballant, a la seva manera, viu feliç, però es queixa de que la vida de família li impedeix tenir certes llibertats que ell voldria. Realment està enamorat de Coral.

Anna, dona d'en Joan i mare d'en Dani, és molt pesada, preocupada i, fins i tot, una mica exagerada, peròconformista, ha acceptat sempre que Joan la utilitzés, perquè al principi se l’estimava molt. Molt pàl·lida i sensible, una dona frustrada per culpa de l’amor.

Coral és una coneguda de la família a la que Aloma enveja, ja que és molt bella i refinada, amb unes mans precioses i molts homes darrera seu. Tot i això és una mica descarada i li fan molt de fàstic els nens. És l’amant del Joan, qui enganya aAnna al·legant que realment s’ha enamorat de Coral.

Dani, fill d'en Joan i l'Anna, nebot d'Aloma. Representa la innocència, és posa molt malalt i finalment acaba morint.

El veïnat del barri de Sant Gervasi està format per famílies amb falta d'amor, amb desgana i pobresa, de gent frustrada, com el vell Cabanes, qui els recull les deixalles que no volen a la casa, que és un antic mariner queconeix molt bé Amèrica, o Maria Baixeres, que és molt tafanera perquè així es sent reconfortada en veure les desgràcies dels altres. O la senyora Concepció, xerraire i arrugada com una bruixa, la típica vídua que explica les seves historietes als altres perquè té por d'oblidar i deixar enrere els seus records.
La família Vidal és un matrimoni que acull a Anna i a Dani, quan aquest està malalt i hade marxar perquè necessita un canvi d’aires.









































CANVIS
Durant la història Aloma rep moltes notícies, les quals afronta de maneres molt diverses, amb tristesa, il·lusió o amb indiferència.
El primer canvi en la vida d’Aloma és l’arribada del germà de la seva cunyada, cosa que trencaria la seva avorrida rutina i la detota la família. En un primer moment està enfadada, perquè es sent desplaçada i quan el coneix no li agrada gens però després comença a sentir certa estima cap a ell, fins que s'hi acaba enamorant.
El segon canvi es veu en la incomoditat que es produeix en l’aire de la casa quan en Joan proposa la idea de vendre la casa, que no agrada a ningú.
Una notícia per a Aloma és la de la malaltia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS