Aloma

Páginas: 8 (1901 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2012
Aloma de Mercè Rodoreda












1.
2. Títol, Autor, Editorial, gènere literari subgènere.
• Aloma
• MERCÈ RODORERA
• Edicions 62
• Novel·la
• Autobiogràfica

2. Argument
Aquest llibre tracta sobre una part de la vida de una xica de divuit anys que viu a la ciutat de Barcelona i que s’anomena Aloma. Elrelat comença explicant-te qui es Aloma i on viu. També et conta que es òrfena de pares i que en un principi eren tres germans dos xics i una xica però el seu germà major anomenat Daniel es va suïcidar quan tenia divuit anys, deixant a Aloma i al seu germà Joan sols.
Aloma viu amb el seu germà, la dona del seu germà anomenada Anna i el fill d’aquestos que es diu Daniel en la casa familiar que eraja del seus pares.
Al principi del llibre reben una carta del germà d’Anna anomenat Robert que viu en Amèrica i en la que els anuncia que va a Barcelona a visitar-los.
Quan ell arriba a la casa tot canvia. El fill d’Anna es posa molt malalt per la qual cosa Aloma el cuida durant el dia i Robert per la nit i això fa que es dos es junten. El metge recomana que Daniel canvie d’aires aleshoresAnna i Daniel es van a la masia d’uns amics mentres que Joan, Robert i Aloma es queden en la casa. Joan se’n va de bon mati i Aloma i Robert es queden sols i d’eixa manera l’amor sorgeix entre ells però aleshores Daniel es posa pitjor i tornen a Barcelona on el metge es passa una setmana posant-li injeccions sense parar, però Daniel no es posa bé i es mor.
Joan devia molts diners al banc ques’havia gastat en fer regals a una dona (que no era la seua) de la que s’havia enamorat. Per la qual cosa tingueren que vendre la casa i comprar-se un pis més xicotet i que no tenia ni jardí ni res.
Robert torna a Amèrica perquè tenia una novia allí amb la qual havia decidit separar-se temporalment.
Al final es queda Aloma embarassada de Robert soles i sense diners i ahí acaba el llibre.

3.Tema o idea principal
La idea principal es contar-te una part de la vida d’una xica de divuit anys barcelonesa que es pobre i òrfena de pares i que viu amb el seu germà, la dona d’aquest i el fill de aquestos. El període es des que ve el germà de la dona fins a que se’n torna a Amèrica i la relació entre ells dos és l’eix principal de la novel·la..

4. Narrador(tercera persona, primera, intern, extern ...) .Cita 2 exemples on aparega.
El narrador és extern i en forma de tercera persona.
Pàgina 72.
“Aloma es va tancar a la seva cambra i es va recolzar a l’ampit de la finestra. El cel encara no era ben negre. Hi havia ombres més fosques....”
Pàgina 57:
“Pensava en tot el que li havia passat. Va acostar la cara al vidre de la finestra i es va mirar. Lesmans li tremolaven un mica. Era la primera vegada que feia una cosa d’amagat i li dolia pensar que no podria llegir el llibre al jardí, asseguda en el banc, sota les branques de la morera...”

5. On ocorren els fets (tipus d’espai). Busca les descripcions de dos llocs i copia-les.
Els fets ocorren a la ciutat de Barcelona, al barri de Sant Gervasi que es on estroba la casa amb jardí on viu Aloma.
Pàgina 47. El Jardí:
El reixat, més ample, va deixar passar més aire i els arbres va semblar que se n’adonessin. El taronger, amb les taronges agres com fel, tenia les fulles més verdes. El roser feia més roses. Era una pena que per aquell carrer no passés mai ningú. Acabava dos jardins més enllà amb una paret alta, el vent a penes movia les herbes que naixienran de les pedres i hi havia una gran quietud com si cada dia fos diumenge.
Pàgina 54. Les Rambles:
“Se’n va anar Rambla avall. Les parades estaven atapeïdes de flors. A la primera hi havia galledes amb clavells vermells, rams de ginesta blanca, les últimes violetes. I moltes roses; més boniques que les del seu jardí. Sant Jordi s’acostava...”
6. Quan ocorren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS