Aloma

Páginas: 2 (312 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2012
Practica 3
La llei d'Ohm

Què diu la llei d'Ohm? La intensitat del corrent elèctric que circula per un circuit tancat és directament proporcional a la tensió que se li aplica i inversamentproporcional a la seva resistència elèctrica.

Si s'augmenta la tensió que s'aplica a un circuit, què li passarà a la intensitat del corrent elèctric que hi circula? I si es disminueixla tensió? Que la intensitat augmentarà, si disminueix la tensió disminueix la intensitat.

Si es redueix la resistència d'un circuit, que li passarà a la intensitat del corrent elèctricque hi circula? I si augmenta la resistència? Augmentarà la intensitat i si augmenta la resistència, disminuirà la intensitat.

Què passa si un circuit no té resistència? I si téresistència infinita? Si un circuit no té resistència o aquesta es molt baixa, es produeix un curtcircuit. Això vol dir que la quantitat d'electrons que circulen és tan gran que por cremar el circuit,osi el generador és nua pila o una bateria, pot descarregar-la molt rapidament. En canvi si la resistència és extremadament gran, infinita en teoria, els electrons no poden travessar-lo i nocircula corrent elèctric.

Quina és l'expressió matemàtica de la llei d'Ohm?

I =V/R

En l'equació de la llei d'Ohm s'utilitzen tres magnituds físiques: intensitat del corrent,tensió i resistència. Quines unitats del sistema internacional s'utilitzen per mesurar-les?
Intensitat del corrent elèctric: L'unitat és l'ampere(A)
Tensió: L'unitat és el volt(V)Resistència: l'unitat és l'Ohm, i com a símbol té la lletra grega omega Ω

Busca al teu llibre una definició de unes de les magnituds de l'activitat anterior.

La potència elèctrica és lacapacitat que té un receptor per transformar energia en un temps determinat. La seva unitat de emsura és el watt(W), encara que, moltes vegades, s'utilitza el quilowatt(kW), que equival a 1000...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS