ALOMA

Páginas: 7 (1576 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2014


Activitat 2: El primer aspecte a comentar serà l'edat, el tipus de família i l'entorn d'Aloma. Parla dels personatges que l'envolten i què signifiquen en la seva vida i en la manera com es comporta i reacciona a les novetats que viu i sent en ella mateixa. Aquesta informació l’has d’extraure com si li fessis una entrevista a la protagonista.
Aloma, una adolescent que es relaciona amb pocs,viu al barri de Sant Gervasi amb el seu germà, la seva cunyada i el seu nebot.

1) La mort del teu germà Daniel, que et va suposar? Vas estar enfadada perquè et deixes?
Vaig entendre perquè es va matar, ja no volia viure en aquest món tan trist, on les dones s’han de quedar a casa i els homes són sotmesos al treball continu, sense poder somiar. La seva mort em va canviar; em vaig adonar queles dones són per estar a casa cuinant i que no són independents. Aquesta reflexió, que la vaig fer més endavant, em va fer perdre les ganes de casar-me i de viure igual que totes.
Al principi sí que vaig estar-hi enfadada, ja que no entenia molt bé les raons per la qual es va voler suïcidar, però ara l’entenc, i ho accepto.
2) Com et vas sentir en assabentar-te de la relació entre Joan iCoral?
No estava sorpresa, ja veia que mon germà estava colat per ella, però mai havia pensat que hagués arribat a aquells extrems. Em va fer pena l’Anna, ella s’estimava molt al meu germà i feia tot per ell. I ja sé que es estrany, però aquella relació em va causar cels –suposo que era pel fet que la Coral era tan perfecta que fins i tot va poder enamorar un home casat-.
Però el que realment em vamolestar és el fet que vaig haver d’anar a casa de la Coral a demanar-li l’anell, com si fos una missatgera.
3) Vas perdre alguna cosa amb la venda de la teva casa familiar?
Està clar que sí; records d’en Dani, del meu estimat, dels pares, de la meva infantesa,etc., i els sentiments que aportaven.
4) Què és el que més enyores d’aquella casa? Per què?
El jardí. Era l’únic lloc on em podiaassentar i relaxar, on em sentia en pau, on tots els problemes marxaven amb la brisa que hi feia. A més les flors, que feien anys que estaven, m’aportaven una sensació de claror, de felicitat, de renaixement.
5) Les flors que tenies al jardí, simbolitzaven alguna cosa?
D’alguna manera sí, com les gardènies o el llessamí, per mi representen la meva atracció sexual. Em reflecteixen, com quan elllessamí va perdre les seves flors aquella nit, o quan les gardènies estaven masegades i negres i em feien fàstic igual que jo, per haver fet l’amor amb un “desconegut”, per haver perdut la virginitat i la meva innocència la nit de Sant Joan.
6) Quins aspectes, d’en Robert, t’atrauen?
Al principi, com ja descriu el llibre, no m’atreia, sinó que em molestava, em feia fàstic aquell home. Però amb elpas de temps la seva experiència amb el món exterior, la seva maduresa, la manera que em mirava, com m’acariciava, com tractava al meu nebot,... em van agradar, em van fer canviar de sentiment, d’opinió.
7) Creus que la teva relació amorosa t’ha aportat alguna cosa bona?
Com tot en aquest món, hi ha una part dolenta i una part bona. L’amor entre Robert i jo em va trencar el cor, però em vafer reflexionar, em va ajudar a madurar. Amb ell vaig passar de ser una noia a una dona madura.
8) Per què no li vas mencionar res a Robert sobre el teu embaràs?
No volia que es quedés amb mi sols perquè estava embarassada, volia que ell m’estimés per qui era i no perquè portava la seva criatura. A més ell ja tenia una dona en la seva vida, una amb la qual comparteix història i experiència, i jono estic a aquest nivell encara.
9) Creus que Robert se n’assabentarà del vostre fill? Com creus que reaccionaria?
No ho he pensat, encara que sé que algun dia l’Anna li dirà no em preocupa gaire. La meva idea és treballar, i cuidar del meu fill, educar-lo i fer-li companyia –i que ell me’n fes a mi, igual que el meu nebot Dani-. La gent em mirarà en mala cara, però jo continuaré vivint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS