Aloma

Páginas: 6 (1333 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Treball de valencià: Aloma

Títol: Aloma.
Autora: Mercè Rodoreda.
Editorial: Edicions 62.
Col•lecció: Educació 62.
I.S.B.N: 978-84-92672-27-1.
Any de la 1ª edició: 1938.
Any de l’edició que tinc: 2009.
Capítols i pàgines: Aquest llibre conté 20 capítols i 238 pàgines.
Tema del llibre:
Aquest llibre tracta sobre una jove anomenada Aloma i la relació que manté amb un home més gran queella, Robert, el germà de la seua cunyada.
Argument:
Aloma, una xica jove, viu amb el seu germà Joan, la seua cunyada Anna, i el seu nebot Dani. Aloma va quedar molt marcada pel suïcidi de Dani el seu altre germà. Vivia en la mateixa casa de sempre a Barcelona. Un dia va vindre el germà d’Anna, Robert, des de Amèrica per visitar-los. Quan aloma el va veure no li va agradar però desprès li vaagradar cada vegada més, fins que un dia Robert li va donar un peto. Aloma es va sentir estimada, i es va enamorar d’ell. Dani es va posar malat, no va millorar i va morir. Tots van sofrir molt. Joan era infidel a Anna, la enganyava amb Coral, una veïna del barri. Van tenir que vendre la casa i van anar a viure a un pis. La relació secreta entre Aloma i Robert era molt inestable. Aloma es va quedarembarassada però no ho va dir a ningú, ni a Robert, perquè es va sentir utilitzada quan va saber que tornava a Amèrica. Aloma pren la valenta i dura decisió de fugir desprès de la mala reacció de Anna quan li va contar que estava embarassada.
Resum:
Aloma una xica jove, vivia en Barcelona amb el seu germà Joan, la seua cunyada Anna, i el seu nebot Dani, en la casa que havien heretat tots dosdel seu pare. Els seu pares van morir, però el que més li va afectar va ser el suïcidi del seu altre germà, Daniel.
Aloma portava una vida monòtona i tranquil•la, tots els dies ajudava a Anna amb les feines de la casa i també amb Dani. Un dia va vindre el germà d’Anna, Robert, des de Amèrica per visitar-los. La primera vegada que Aloma el va veure no li va agradar però desprès va començar aenamorar-se d’ell i ell d’ella també. Un dia van anar al cinema i quan van tornar Robert li va donar un peto, Aloma es sentir estimada. Així van començar una relació inestable.
Dani es va posar malat i el metge li va recomanar que canviés d’aires, així que Dani i la seua mare van marxar a la muntanya a la casa d’una amiga, però Dani no va millorar i uns pocs dies després de tornar va morir. En aquellmoment tenien greus problemes econòmics i es van veure forçats a vendre la casa i a mudar-se a un pis. Aloma va adonar-se de que estava embarassada, però no va dir res a ningú, i menys a Robert, perquè es va sentir utilitzada quan va saber que tornava a Amèrica. Estava molt trista i va decidir contar-li la veritat a Anna, que va reaccionar molt malament. Aloma va tornar a l’antiga casa per recordarmoments feliços i després de sortir se’n va anar lluny.
Personatges principals i descripció:
Aloma: és la protagonista de la novel•la, es tracta d’una noia jove, orfe, innocent, ben pareguda i amb molta imaginació, que es preocupava per la seua família i amb un especial afecte cap al seu nebot Dani. Amb una forta necessitat d’estimar i ser estimada que li va passar factura quan s’hi va enamorarde Robert, però també es tracta d’una xica forta que afronta amb maduresa i valentia la seua nova situació, perquè ara te la responsabilitat de lluitar pel seu fill i el seu futur.
Joan: és el germà d’Aloma, el marit d’Anna i el pare de Dani. No es preocupava molt per la seua família i va mostrar una despreocupació molt gran cap al seu fill Dani quan estava malat, això no va agradar gens aAloma. Sempre estava trist i no era un bon administrador de l’economia de la casa. Va enganyar a Anna amb coral una veïna del barri.
Robert: és el germà d’Anna. Es tracta d’un home madur que comença una relació amorosa amb Aloma, però després l’abandona. Era segons Aloma massa pàl•lid, amb els cabells lluents, amb la mirada febrosa i a penes més alt que ella.
Anna: és la cunyada d’Aloma, esposa de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS