Alteración Y Biografía, Como Adquirir Un Pasado Prefabricado

Páginas: 2 (462 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2012
ALTERNACIÓ I BIOGRAFIA (O, COM ADQUIRIR UN PASSAT PREFABRICAT)
El primer concepte que cal destacar d’aquest capítol es que la consciencia sociològica té moltes més probabilitats de brollar en unasituació cultural caracteritzada per allò que anomenem «alternació», que és, la possibilitat d’escollir entre sistemes de significació diversos i, a vegades, contradictoris. El segon seria el conceptede biografia, que el sentit comú tendirà a dir-nos que vivim una determinada seqüència d’esdeveniments, uns mes importants que d’altres i que la suma de tots aquets plegats constitueix la nostrabiografia.

Seguint amb el tema de la biografia podem afirmar que en recordar el passat, el reconstruïm d’acord amb les nostres idees presents sobre el que és important i el que no ho és. És el que elspsicòlegs anomenen «percepció selectiva». Així doncs el sentit comú s’equivoca de mig a mig quan diu que el passat es fix, immutable, invariable, per contraposició al present que està subjecte acanvis constants. El que ahir era important, avui dia no ho és, no té la importància de l’ahir, ja que la nostra pròpia consciencia canviant constantment reinterpreta i torna a explicar allò que ja haesdevingut. La «descoberta» d’avui es converteix en la «racionalització» del dia de demà i viceversa.
Per explicar que la nostra consciència es un model canviant podem donar dues causes majoritàriamentcom son l’edat, el pas del temps i la mobilitat geogràfica o social ja que, on una cosa es important a l’alta part del mon, un s’adona de que no ho és. I aquesta es una característica inevitable de quequan en una societat hi ha molta mobilitat social durant uns quants anys, molts del seus membres s’emblen tenir la tenir la necessitat de passar-se anys sencers reinterpretant llurs orígenspersonals, explicant i tornant a explicar, una i altra vegada, la historia d’allò que havien estat i d’allò que han esdevingut. Que no és una cosa fixa ja que hom el que un ha esdevingut no es necessàriament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografias del pasado
  • COMO ADQUIRIR EL GOBIERNO
  • COMO ADQUIRIR LA NACIONALIDAD
  • lo que pasa por no comer
  • no se como paso
  • Como Adquirir La Nacionalidad Hondureña
  • Como adquirir potencia en mis piernas
  • Como adquirir una mentalidad positiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS