Altermundisme

Páginas: 2 (333 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2011
El altermundisme, és un pensament crític en contra del sistema actual existent. És una lluita emancipadora que a nivell (glocal) se organitzen per caviar el mon, per crear un mon mes igualitari i messostenible. En el horitzó utòpic d’aquet moviment, hi ha la emancipació de la humanitat que es presenta com un objectiu final la transformació social.

Per aquet moviment, la emancipació del homenomes es possible amb una societat alternativa a la neoliberal, que oprimeixi els mes desafavorits. La nova societat emancipadora serà aquella on cada subjecte tindrà que ser autònom y per tant, quesigui capaç de tomar les seves pròpies decisions atenent les seves necessitats.

Quan parlem de emancipació, es un termini que pertany a un lèxic jurídic que significa” lliurar-se de l’autoritatpaterna”.
Històricament el terme de forma progressiva va agafant el sentit de alliberar a algú de un estat de dependència, per exemple alliberar els esclaus, o fins i tot la alliberació delstreballadors com diu Marx en la seva obra, “obra dels propis treballadors” o en el famosíssim “Manifest comunista”.
Si bé en el sentit mes ampli de del terme “emancipació” és refereix en tota aquella accióque permet a una persona o a un grup accedir a un estat d’autonomia per el cessament de la subjecció a alguna autoritat o postetad, la emancipació humana o universal,és una noció que apunta a promoureuna societat mes justa, alliberada de las denominacions de tots l’ordre i orientada cap una igualtat real.

Aquet moviment anomenat “altermundisme” que sorgeix per l’evolució dels moviments socialsalternatius configurats en EE.UU i Europa en la dècada dels 60 del segle pasat, neix com un moviment de moviments, en el que concorren sindicat, partits politics de esquerra, organitzacionsecològiques, pacifistes y feministes, asi com associacions indigenistes, anticarristes y grups de ciutadans que posen el accent en la defensa dels drets humans, socials o civils.
El nom d’Altermundisme prové...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS