alumna

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2013



Procediments
·       Solubilitat dels lípids
Els lípids no són polars. Per tant, no es poden dissoldre en aigua, sinó que tan sols es poden dissoldre en líquids no polars, els grups lipòfilsdels quals estableixen enllaços de Van de Waals amb els lípids.
 
Col·loca en cadascun dels tubs d’assaig 2 mL d’oli i afegeix a cada tub la mateixa quantitat d’un dissolvent orgànic. Per acabar,aboca-hi aigua. Remena-ho oi anota’n els resultats.
 
En el tub en el que hem posat oli i aigua, l’oli s’ha emulsionat formant dobles capes i s'ha posat a la part d'adalt de la mescla.
 
Pero enel tub que hem posat oli i alcohol, l'oli s'anava dissolent a mesura que remenavem, i d'aquest manera obteníem una mescla homogenia.
 
·       Tinció amb sudan III
El Sudan III és un colorantespecífic de greixos. Per preparar-lo, dissol una mica de Sudan III en pols en alcohol de 70º fins que la solució quedi saturada, i després filtra-la.
 
Col·loca 2 mL d’oli en un tub d’assaig, aboca-hi 2mL d’aigua i deixa-ho reposar. Un cop formades les dues fases, deixa-hi caure 5 gotes de Sudan III i remena-ho. Deixa-ho reposar i anota’n els resultats.
 
Vem posar Sudan III en les dos mescles iels resultats van sortir correctes. La mescla es tenyia d’un color vermell molt intens on es trobava l’oli. Si haguéssim esperat una mica, hauríem vist com l'aigua s’hagués tornat totalment transparent. 
Però ladissolució d’alcohol i oli, es tenyia però d’un color més débil, ja que les molècules de greix estaven dissoltes de manera homogènia en l’aigua i no estaven agrupades com abans.·       Saponificació
Si es fa reaccionar un acilglicèrid (oli o greix) amb una base forta, com la sosa (hidròxid sòdic) o la potassa (hidròxid potàssic) es forma sabó (una sal sòdica o potàssica d’àcid gras) is’allibera glicerina que queda dissolta a l’aigua. El sabó forma una capa sòlida a la superfície del recipient.
 
Col·loca 25 mL d’oli i 25 mL de NaOH al 20%; escalfa-ho i remena-ho durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alumno
  • Alumno
  • Alumnos
  • Alumna
  • Alumno
  • Alumno
  • alumno
  • alumno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS