Alzheimer

Páginas: 8 (1827 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2014
Alzheimer
Què és?
És un tipus de lesió cerebral orgànica freqüent a partir dels 65 anys i no s’ha de considerar com un deteriorament intel·lectual propi de l’anomenada tercera edat.
Aquesta malaltia o demència origina canvis en la conducta i en la personalitat, com ara una progressiva pèrdua de la memòria, de la capacitat verbal, etc.

Patologia
La malaltia d'Alzheimer s'ha definit comuna malaltia que desdobla proteïnes a causa de l'acumulació de proteïnes ß-amiloide i tau, anormalment doblegades, al cervell.
El β-amiloide és un fragment que prové d'una proteïna més gran coneguda com Proteïna Precursora de Amiloide ( APP, per les sigles en anglès ). Aquesta proteïna és indispensable per al creixement de les neurones , per a la seva supervivència i la seva reparació. En lamalaltia d'Alzheimer, un procés encara desconegut és el responsable que l'APP sigui dividida en diversos fragments de menor grandària per enzims que catalitzen un procés de proteòlisis. Un d'aquests fragments és la fibra β-amiloide , el qual s'agrupa i diposita fora de les neurones en formacions microscòpicament denses conegudes com plaques senils. Aquestes formacions obstrueixen el pas delstransmissors, els quals porten la informació codificada a una altre neurona. Finalment, al no rebre els neurotransmissors, perd sentit la sinapsis.

La malaltia d'Alzheimer es causada també a partir de l'agregació anormal de la proteïna tau. Les neurones sanes estan compostes per citoesquelet, una estructura intracel·lular de suport, parcialment fetes de microtúbuls . Aquests microtúbuls actuen comrails que guien els nutrients i altres molècules des del cos fins als extrems dels axons i viceversa . Cada proteïna tau estabilitza els microtúbuls i per aquesta associació se l'anomena proteïna associada al microtúbul . En l'Alzheimer, la tau procedeix per canvis químics que fan que s'uneixi amb altres fils tau creant cabdells de neurofibril·les i, d'aquesta manera, desintegra el sistema detransport de la neurona.
Predisposició genètica
La malaltia de l’Alzheimer és hereditària entre l'1% i el 5% dels casos per transmissió autosòmica dominant d'alteracions en els cromosomes 1, 14 o 21 (Proteïna Precursora de Amiloide, APP), amb una edat de presentació generalment anterior als 65 anys. Aquestes alteracions són degudes a mutacions dels nostres gens, que es presenten als cromosomes anomenatsanteriorment. Per tant, si es produeix una mutació en l’ADN, les proteïnes surten perjudicades perquè es fabriquen a partir d’aquest. (Les proteïnes es sintetitzen a partir de l’ARN, que és una còpia de l’ADN.)
Altres causes de patir aquesta malaltia és l'edat, que és més freqüent a partir dels 65 anys, a partir dels quals el risc es duplica cada 5 anys, i factors de risc exògens, ambientals,que semblen afavorir el seu desenvolupament, com passa amb els traumatismes cranioencefàlics greus.
A on afecta?
En les etapes més primerenques, abans dels símptomes poden ser detectats amb les proves actuals, plaques i cabdells comencen a formar a les zones del cervell implicades en:
Aprenentatge i memòria
El pensament i la planificació






En les etapes de lleu a moderada, lesregions del cervell importants per a la memòria i el pensament i la planificació es desenvolupen més plaques i cabdells que estaven presents en les primeres etapes. Com a resultat, els individus desenvolupen problemes amb la memòria o el pensament prou greu com per interferir amb el treball o la vida social. També poden confondre i tenir problemes per manejar els diners, expressar-se i organitzar elsseus pensaments. Moltes persones amb la malaltia d'Alzheimer es diagnostica per primera vegada en aquestes etapes.
Les plaques i cabdells també es va estendre a les àrees involucrades en:
Parlar i entendre la parla
El seu sentit que el seu cos està en relació amb els objectes que t'envolten





En la malaltia d'Alzheimer avançada, la major part de l'escorça està seriosament danyada....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL ALZHEIMER
  • alzheimer
  • alzheimer
  • Alzheimer
  • Alzheimer
  • alzheimer
  • alzheimer
  • alzheimer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS