Alzheimer

Páginas: 10 (2403 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
L’ alzheimer
Què és l’alzheimer?
És una malaltia cerebral que causa problemes amb la memòria, la manera de pensar i el caràcter o la manera de comportar-se. Aquesta malaltia no és una forma normal de l'envelliment. És un desordre progressiu, degeneratiu i irreversible del cervell que causa la debilitació, la desorientació i una eventual mort intel · lectual.
És un tipus de demència queafecta bàsicament a la memòria pura.
La gent normalment confon el concepte Alzheimer amb demència ja que l’alzheimer forma una gran part de les demències.

Una part petita de la malaltia d’Alzheimer té component genètic conegut, de fet es coneixen 3 gens lligats íntimament amb la malaltia. I normalment són d’inici joves (<65 anys).

En el centre que hem nat hi trobem pacients de grau 3 i 4. Elpronòstic que té l’alzheimer és de empitjorament en tots els casos, es a dir, que una persona que pel moments es troba a grau 2, segur que arriba al grau set si no té problemes de salut i mor abans. No hi ha una cura per l’alzheimer. L’única cosa que es pot fer am l’alzheimer és retardar la malaltia però saben que sempre s’acabarà amb el mateix fi.

Totes les persones que tenen un familiar ambaquesta malaltia estan desbordats ja que no saben com fer front a aquest nou obstacle i no saben com actuar envers la malaltia, ja que veuen com un esser estimat ha passat de ser una persona molt carinyosa a ser una persona del tot repel·lent en un marge de temps molt curt.

Problemes que causa:
* Problemes de memòria.
* Manera de pensar.
* Caràcter i manera de comportar-se.
*Problemes en l’entorn familiar.
* Canvis en el ritme de vida.

Causes de l’Alzheimer
La malaltia d'Alzheimer és deguda a una producció anòmala d'una proteïna, la betaamiloide, que es va acumulant al cervell fins a formar plaques que interfereixen en les connexions sinàptiques i fan que les neurones morin. Però la desregulació d'aquesta proteïna, que en quantitats normals resulta necessària peral funcionament de tot cervell sa, no passa a tothom.

Símptomes i diagnòstic
La malaltia comença insidiosa, amb debilitat, mals de cap, vertígens, i insomni suau. Irritabilitat i pèrdua severa de memòria. Els pacients es queixen amargament dels seus símptomes.

Les persones afectades per l’alzheimer s'han tornat més oblidadisses, que fàcilment es desorienten, tenen lapsus inesperats al’hora de raonar, o experimenten canvis inusuals d'humor i emocions. Aquests poden ser signes primerencs de demència, però també poden ser signes de depressió o altres afeccions tractables. A més, algunes demències són causades per la deshidratació, reaccions farmacològiques, hipotiroïdisme, infecció o altres problemes físics i poden revertir. Un metge, a través d'una anàlisi completa, pot descartaraltres condicions similars, com semblants als símptomes d'Alzheimer.

Alguns símptomes primerencs de la malaltia d'Alzheimer inclouen confusió, disturbis en la memòria de curt termini, problemes amb l'atenció i l'orientació espacial, canvis de personalitat, dificultats de llenguatge i canvis d'humor inexplicables.

Les tres etapes que figuren a continuació representen la progressió general de lamalaltia. No obstant això, la malaltia d'Alzheimer no afecta a tots de la mateixa manera, de manera que aquests símptomes varien en gravetat i cronologia. Hi haurà fluctuacions, fins i tot cada dia, i superposició dels símptomes. Algunes persones experimenten molts símptomes, altres només
uns pocs, però el progrés general de la malaltia és bastant predictible. De mitjana, les persones ambAlzheimer viuen de 8 a 10 anys després del diagnòstic, però aquesta malaltia terminal pot durar fins per 20 anys.

En totes les etapes, els símptomes generalment es relacionen amb el deteriorament progressiu dels processos mentals i la funció de la memòria, problemes de comunicació, canvis depersonalitat, conducta erràtica, la dependència i la pèrdua de control sobre les funcions corporals....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL ALZHEIMER
  • alzheimer
  • alzheimer
  • Alzheimer
  • Alzheimer
  • alzheimer
  • alzheimer
  • alzheimer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS