Amélie

Páginas: 2 (443 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
FITXA TÉCNICA.
Nom autor: Jean-Pierre Jeunet i Guillaume Laurant.
Any: 2001
Director: Va nàixer el 3 de setembre de 1953 en Roanne. La seua primera pel·lícula amb persones reals va ser “TheBúnker of the Last Gunshots” (1981), un curt sobre soldats en un món futurista. Jeunet també ha dirigit diversos anuncis publicitaries i vídeos musicals.
La seua pel·lícula més popular és “Amélie”, queva obtindre cinc nominacions als Premis Oscar i altres diferents premis cinematogràfics.

Actors:
-Audrey Tautou
-Mathieu Kassovitz
-Isabelle Nanty
-Rufus
-Jamel Debbouze
-Yolande Moreau-Dominique Pinon
-Ticky Holgado
-André Dussollier (narrador)
Comentari de la pel·lícula: Podem distingir diverses trames que entrellacen a Amelie amb tots els personatges que conviuen al voltantd'ella (companys de treball, veïns, etc) De totes elles podem destacar com la principal la trama afectiva entre Amélie i Nino, és la trama mes llarga de la pel·lícula i en la que realment afecta laprotagonista, pel fet que té moments de dubte, moments de tristesa, d'alegría... que en les altres trames a penes sorgix, a banda és la trama de què es parla durant la pel·lícula, a casa de Raymond lesconversacions referents al quadro de Renoir al·ludixen directament a Amélie.
A part d'esta trama principal que afecta en primera persona a Amélie tenim diverses secundàries que ajuden aldesenrotllament de la pel·lícula i a perfilar la personalitat de la protagonista. Entre elles es troben: 
- El trio amorós entre Joseph, Georgette i Gina. Joseph seguix enamorat de Gina, però este no li fa cas,gràcies a l'acció d'Amélie, Joseph i Georgette s'uniran.
- Lesionen i Collignon, l'amo de la botiga del cantó que ridiculitza i insulta a Lesionen. Amélie es venjarà de Collignon per a fer-li pagar elmaltractament que exercix al seu empleat.
- Raphael, el pare d'Amélie, obsessionat des de la mort de la seua esposa amb un gnom de jardí que desapareix i li envia cartes des de distints llocs del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amelia
  • Amelie
  • Amelie
  • Amelie
  • Amelia
  • Ameli
  • Amelie
  • Amelie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS