Amalia de llano y dotres

Páginas: 4 (908 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2011
Amalia de Llano y Dotres, 1a comtessa de Vilches
Fitxa tècnica
Títol Amalia de Llano y Dotres, 1a comtessa de Vilches
Autor Federico de Madrazo y Kuntz
Cronologia 1853
Estil RealismeTècnica Oli sobre llenç
Mesures 126 cm x 89 cm
Tema Retrat
Localització Museo Nacional del Prado
Procedència legat Valentín Méndez, comte de la Cimera, 1944
Biografia de l’autor
Federico deMadrazo y Kuntz va néixer a Roma l’any 1815, fill del pintor José Madrazo. Va traslladar-se a Madrid quan el seu pare va ser nomenat pintor de cambra de Ferran VII.
Va estudiar a l’escola Alberto Lista ia la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, a l’última va entrar als 16 anys gràcies al seu quadre La continencia de Escipión.
Va marxar a París on va poder estudiar amb Ingres per la sevaamistat amb el pare de Madrazo i després va marxar a Roma, on va estar dos anys i va tornar a Espanya. A Madrid va ser pintor de cambra de la reina Isabel II i va ser nomenat director del Museu delPrado, càrrec que va perdre amb La Gloriosa al 1868 però que va tornar a recuperar al 1881. Va col·laborar amb revistes de l’època amb dibuixos i gravats i algunes reflexions sobre art. Va pintar moltsretrats, sobretot de gent de la aristocràcia i de la cultura. Va morir a Madrid l’any 1894.
Madrazo va rebre diferents influències. En el seu viatge a París a 1832 va rebre la influència d’Ingres idurant a seva estancia a Roma desde 1840 fins a 1842 d’Overbeck. També el va influenciar el profund estudi que Madrazo va fer sobre Velazquez.
De Federico de Madrazo destaquen els olis d’Isabel II,La continencia de Escipión, Condesa de Vilches, i els nombrosos retrats que va fer.
Els trets d’estil propis de la pintura realista espanyola són els següents:
* Conserva coses del romanticismei el resultat és el realisme retrospectiu, és a dir, utilitzar tècniques realistes per pintar esdeveniments del passat.
* Escenes sense exageració teatral, encara que s’intenten captar els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amalia
  • Amalia
  • amalia
  • Amalia
  • Amalia
  • Amalia
  • AMALIA
  • Amalia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS