Amanita Muscaria

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
AMANITA MUSCARIA. PERQUÈ ES VERINOSA ? MECANISMES IMPLICATS.

a. Que es la Amanita Muscaria. On es troba.


És un fong basidiomicet (és una divisió del regne Fungi que inclou els fongs queprodueixen basidis amb basidiòspores).
Nom científic: Amanita muscaria.
Nom comú: matamosques, el nom es deu a la capacitat d’aquest fong, pel seu contingut en muscarina, de matar o paralitzar insectescom les mosques.
Família: Agaricáceas
Habitat: boscos de coníferes (especialment pi negre) i frondoses ( especialment en boscos de faigs i bedolls

b. Quina es la toxina que presenta? Es mortal ?Com la produeix.

La amanita conté diversos alcaloides com són la muscarina, la muscaridina y la fungotropina que solen ser tóxics per l’ organisme humà. Pero el principal psicoactivo de la Amanitamuscaria fresca es el ácido iboténico, Alfa-amino-3-hidroxi- 5-isoxazolil-ácetico. El contingut d’ ácido ibotènico en las Amanitas és bastant elevat, i van des del 0.03% al 0,1%. Al secar-se esprodueix la descarboxilació convertint-se en muscimol. Aquestes toxines no les trobem distribuïdes uniformement pel bolet, sinó que la majoria es detecten al barret i trobem molta poca quantitat en el peu.L’amanita muscaria pot ser mortal. La dosi tòxica en adults és aproximadament 6 mg de muscimol o de 30 a 60 mg d’àcid ibotènic, aquests percentatges són majors de les quantitats que et pots trobaren una amanita muscaria. Tot i això, la quantitat i la proporció de compostos químics en els fongs varia molt d’una regió a una altre i depenen de l’estació de l’any. Ja que en la primavera i l’estiula quantitat d’àcid ibotènic i muscimol és 10 vegades més gran que en la tardor. S’han trobat diversos casos fatals de l’amanita muscaria, tot i que amb el tractament mèdic d’avui en dia seria moltestrany que pogués provocar la mort.

L’àcid ibotènic i el muscimol estan estructuralment relacionats entre si. Dos dels principals neurotransmissors del sistema nerviós central són l’àcid glutàmic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amanita Muscaria
  • Amanita Muscaria
  • Amanita Muscaria
  • amanita muscaria u oronja falsa
  • Ensayo amanita muscaria
  • amnaita muscaria
  • amanita
  • Amanitas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS