america

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
Elsa escriu un diari els fragments del qual obrin i tanquen este llibre estremidor de Jordi Sierra i Fabra, Sons trencats. Elsa, des del present, recorda un episodi que va viure, en la seuaadolescència, que la va marcar profundament. I ho escriu en el seu diari. No obstant això, la història la narra un narrador en tercera persona sense que li tremole el pols ja que vol arribar fins al final iconscienciar-nos de que hi ha temes enfront dels quals no podem romandre aliens. Ens juguem molt. La societat es juga molt. Un d'ells és el que tracta el llibre que estem ressenyant.
La quasi xiquetaNiaga està molt contenta perquè, per fi, podrà anar a Gàmbia i conéixer el país de què procedix. No es pot creure que son pare haja aconseguit els diners i està pletòrica. Niaga és una xicaintel·ligent, que estudia en un centre espanyol i que està quasi del tot integrada, ja que son pare i el seu entorn familiar no li deixen eixir de casa, el més just per a estudiar; però ella no se'l qüestiona iseguix amb la seua vida. Molts dels companys no acaben d'acceptar-la i la criden amb noms ofensius perquè, a vegades, la qual cosa no es coneix fa por.
Elsa és una jove espanyola, que estudia i viu abon ritme. Ella sí se sent amiga de Niaga. Elsa està cansada de fer sempre el mateix, fins al seu nóvio, un xic amb poques pretensions i menys sons, l'avorrix ja. Elsa vol menjar-se el món i serfeliç. Quan Niaga li conta el del seu viatge, quelcom s'encén en la ment d'Elsa i es disparen totes les alarmes. Comença una lluita contrarreloj contra el que ella creu que li podria passar a la seuaamiga. Pensa, i no s'equivoca, que la seua família vol portar-la a Gàmbia perquè li practiquen l'ablació del clítoris.
I Elsa mou tots els ressorts que coneix fins a despertar les consciències dormides.Implica els seus amics, a un molt especial, Lorenzo; implica els seus pares i millora així la relació que té amb ells; implica la seua professora de llengua i implica, en suma, a tots els companys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • America
  • America
  • America
  • America
  • america
  • america
  • America
  • america

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS