American Histoy X

Páginas: 6 (1487 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013

PREGUNTES PEL·LICULA AMERICAN HISTORY X


E.D. ETICOCÍVICA





AMERICAN STORY X

1. FITXA TÈCNICA.
Títol: American History X
Direcció: Tony Kaye
Guió: David McKenna
Música: Anne Dudley
Fotografia: Tony Kaye
Interpretació: Edward Norton (Derek Vinyard), Edward Furlong (Danny Vinyard), Faruza Balk (Stacy), Avery Brooks (Bob Sweeney), Stacey Keach (Cameron), Elliot Gould(Murray), Lamont (Guy Torry)
Durada: 120 minuts
Producció: EUA, 1998
Gènere: Drama

2.ARGUMENT:
Un neonazi, penedit després del seu pas per la presó, està decidit a canviar de vida i a treure el seu jove germà de l'espiral de l'odi i de la violència.
Per venjar la mort del seu pare, abatut per un traficant negre, Derek combrega amb les tesis racistes d'un grupuscle neonazi. Després d'haverpurgat una pena de presó per a un doble homicidi, el seu únic desig és de salvar la seva família de la violència que ha engendrat, sobretot el seu germà segon Danniel, que l'idolatra per a les seves accions passades.
La pel·lícula és una reflexió de Danniel en un treball per al institut, i recorda fets passats i del present.


3.TEMA:
La pel·lícula tracta el racisme, les ideologies, el perdó i laculpa per igual. El protagonista pertany a un grup neonazi, i comet dos crims. Més tard s’arrepenteix, i se sent culpable. Per això vol evitar que la seva família, més concretament el seu germà, entrin en ideologies no desitjades.


4.PERSONATGES:
Derek Vinyard: Jove que pertanyia als neonazis. Va cometre dos assassinats i va anar a la presó. Allà va conèixer un home negre que el va fercanviar d’opinió. Per això vol allunyar en Danniel del nazisme. És impulsiu, venjatiu i orgullós. Però aprèn a respectar a tothom per igual. És fort i robust.

Danniel Vinyard: Adolescent germà de Derek, que escriu un treball per a l’institut. S’està iniciant en el mateix grup del seu germà. Tot i que n’està orgullós d’ell, quan Derek traiciona el seu grup, Danniel se sent avergonyit. Peròfinalment entén al seu germà, i s’allunya de les males companyies.

Stacy: És la novia del Derek. El recolza en tot moment fins que el Derek surt de la presó i diu que vol deixar el grup neonazi. Aleshores ella vol fer-lo sofrir i pasa a odiar-lo.

Bob Sweeney: director de l’institut on estudia en Danniel i on estudiava en Derek. Quan Derek surt de la presó col·labora amb ell perquè el germà puguiseguir un bon camí.


Cameron: ric empresari i “cap” del grup neonazi. Vol que Danniel també és fiqui dins del grup per en Derek ho impedeix i li dóna un cop de puny que el deixa en un estat greu.


5.ADOLF HITLER:
Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20 d'abril del 1889 – Berlín, 30 d'abril del 1945) fou un polític i principal ideòleg del nacionalsocialisme d'origen austríac.
Esdevingué, escollitdemocràticament, Canceller d'Alemanya, però progressivament anà eliminant els mecanismes de separació de poders dins de l'estat alemany aglutinant-los en la seva persona i esdevenint de facto un dels dictadors més poderosos del segle XX.
Liderà el Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys i fou canceller del Tercer Reich. L'ideari del nacionalsocialisme desenvolupat durant el governde Hitler incloïa la discriminació racial i ideològica en contra especialment el poble jueu, resultant en l'Holocaust descobert després de la caiguda del règim; tanmateix el racisme desenvolupat per l'estat alemany inclogué altres grups ètnics com gitanos i, en general, qualsevol persona considerada no ària, concepte de puresa de raça desenvolupat en el seu llibre Mein Kampf.
Tanmateix, tambéperseguí una major expansió a l'est d'Europa(Lebensraum) i en última instància el domini del món. La invasió de Polònia, el 1939, suposà l'inici de la Segona Guerra Mundial de la que fou el màxim dirigent dels exèrcits del Tercer Reich.
El curs de la guerra, tot i ser-li favorable als primers anys, es tornà en una derrota inexorable que el conduí a suïcidar-se el 30 d'abril del 1945, poques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Histoy american x
  • american x
  • American X
  • american X
  • Análisis American History X
  • American History X Trabajo
  • American history X
  • American history x

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS