Amfiteatr de Tarraco (Tarragona)

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
AMFITEATRE
Un amfiteatre és una gran edificacció descoberta de l'arquitectura romana clàssica, normalment de planta oval amb un espai central a nivell del sòl i cobert de sorra (en llatí arena), elqual estava envoltat per tres nivells de graderies (cavea): en termes generals el primer a tocar de l'arena era pels personatges importants de la comunitat (imma cavea), el segon on seia laplebs romana; és a dir la classe social baixa; generalment pobre però amb llibertat (media cavea), i el tercer espai al capdamunt de la graderia on seien les dones (summa cavea). L'arena i les graderies estavenseparades per un mur alt que protegia el públic. Als fonaments de les graderies hi havia diversos espais confinats on tancar-hi els gladiadors (spolia) o les gàbies de les feres (carcere).L'amfiteatre fins al temps de Cèsar no es coneixia a Roma. El primer amfiteatre va ser de fusta i va ser el resultat de dos teatres fusionats; d'aquí el nom. En la època de August es va construir el primeramfiteatre de pedra i durant el temps de Vespasia i Titus, un segle més tard del primer amfiteatre de pedra, és quan construeixen el més famós de tot Roma degut a la seva grandària i el seu bon estat deconservació; l'amfiteatre Flaví o Colosseu.

Planta


1. La lluita entre gladiadors:

Les lluites entre gladiadors ja existien des de l'antiga Roma, als seus inicis es duia a terme a l'airelliure, més tard al circ i a l'època de Cèsar es començaren a dur a terme en els amfiteatres.
Les lluites consistien en agafar esclaus o presoners de guerra i fer-los combatre entre ells per parelles ogrups.
Quan un gladiador era vençut o ferit; per tant es trobava tombat a terra, el públic era el que decidia que se'n feia d'ell, si feien voleiar els mocadors el presoner era salvat de la derrota ise l'enduien i el curaven pel proper combat (La sort del vencedor), en canvi si el públic feia elpollicem vertere, és a dir posar la ma closa i el polze estirat i indicant cap abaix, el gladiador...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amfiteatre de Tarraco
  • Tarragona
  • Tarraco
  • tarraco
  • TÀRRACO
  • tarraco
  • Treball de Tarraco
  • Aqueducte De Tarragona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS