Aminoacidos

Páginas: 4 (986 palabras) Publicado: 4 de abril de 2014
AMINOÀCIDS: Amino (Grup Amí R-NH₂) – Àcid ( Grup carboxil R-COOH)
Els aminoàcids són compostos orgànics de baix pes molecular que es caracteritzen pel fet de tenir un grup carboxil (-COOH) iuna grup amino (-NH₂).
1. Components de les proteïnes: Aminoàcids
Una proteïna es pot definir com un polímer d’aminoàcids, per tant són els components bàsics.
Els aminoàcids que constitueixenproteïnes són els aminoàcids primaris o aminoàcids proteics, aquests presenten el grup carboxil i el grup amino units al mateix carboni, anomenat carboni α i les altres dues valències se saturen amb un àtomde H i amb un grup variable, el radical R. (existeixen 20 aminoàcids primaris)










Les cèl·lules animals no són capaces de sintetitzar els vint tipus d’aminoàcids. Els que no podensintetitzar s’anomenen aminoàcids essencials o aminoàcids no proteics, i aquests han de ser ingerits en la dieta. (éssers humans 8 aminoàcids no proteics)

Carboni α: Carboni que està més proper algrup carboxil (-COOH)

2. Propietats del aminoàcids
Propietats físiques:
Tots els aminoàcids menys la glicina presenten el carboni α asimètric, ja que està enllaçat a quatre radicals diferents (grupamino, grup carboxil, radical R, i un hidrogen).
Els aminoàcids presenten una activitat òptica, és a dir, són capaços de desviar el pla de llum polaritzada que travessa una dissolució. Per tant sónestereoisòmers i poden presentar un estereoisomeria L-aa o bé D-aa.
L-aa (configuració L): desvia el pla de llum polaritzada cap a l’esquerra (levogir o -). La majoria son L-aa menys la glicina.D-aa (configuració D): desvia el pla de llum polaritzada cap a la dresta (dextrogir o +).
(Estereoisomeria: és la disposició espacial dels àtoms.)


Propietats químiques:
Té un caràcter amfòter,és a dir que en dissolució aquosa els aminoàcids es comporten a la vegada com a àcids (cedeix protons) i com a bases ( capta protons).
(Quan els àcids i les bases són dèbils hi ha un equilibri)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aminoácidos
  • aminoacidos
  • aminoacidos
  • aminoacidos
  • Aminoacidos
  • aminoacidos
  • aminoacidos
  • Aminoácidos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS