Amèrica I L’Antàrtida

Páginas: 34 (8284 palabras) Publicado: 11 de abril de 2011
BLOC 3. EL TURISME A AMÈRICA I L’ANTÀRTIDA

UNITAT 1. AMÈRICA
BLOC 3. ELS RESTANTS ESPAIS TURÍSTICS (AMÈRICA, ÀFRICA SUBSAHARIANA, ÀSIA I OCEANIA)

TEMA 1.1. AMÈRICA DE NORD

* ELS ESTATS UNITS

• Amb una extensió de 9.629.091 kilòmetres quadrats i una població de 304,5 milions d'habitants (2008) reberen en el 2005 una afluència de 56 milions de turistes internacionals.
• L'ofertaturística
* Els parcs nacionals i les reserves forestals: Atraccions populars i per a practicants del càmping amb puntes de visites en temps de vacacions; Possibilitat d'accés des de les carreteres;
* Transport: Domini del cotxe en els viatges; Serveis aeris interiors molt més àmpliament utilitzats que a Europa; El transport públic, a excepció d'algunes grans ciutats, està menysdesenvolupat.
* L’allotjament, altament lligat amb els models dominants de transport. A les grans ciutats hi ha molts d’hotels en els CBD’s o àrees del downtown. Però també n’hi ha molts en els complexos comercials i prop de les autopistes.

USA
•Gran Canyó del Colarado.
•Canyó Bryce
•Trekking pel Canyó National Perth
Yellowstonw(Wyoming). Géiser.
• El Nord-est.
* La zona compresa entrel'Atlàntic i el Middle West inclou els estats més densament poblats i constitueix la zona de més dinamisme econòmic del país, representant així mateix la regió més urbanitzada i industrialitzada. Representa la part més visitada del país.
* Inclou les grans metròpolis atlàntiques. En els 600 kilòmetres que separen Boston de Washington és troben les cinc ciutats més importants: Boston, Nova York,Filadèlfia, Washington i Baltimore. Formen conjuntament una Megalòpolis que s'estén des de Boston a Washington amb uns 50 milions d'habitants i unes excel·lents infraestructures de transports tant en forma de autopistes com de ferrocarrils o serveis de ponts aeris (AtlanticCity).
* En contrast existeixen amplies àrees de superfícies forestals a les muntanyes dels Apalatxes del Nord.
* NewEnglandés la regió més interessant del nord. Conprenels estats de Connecticut, Massachussets, RhodeIsland, Vermont, New Hampshirei Maine. Aquí desembarcaren els Pares peregrins de Mayflower en el1620. Destaca:
1. L’interior amb muntanyes de mitjana altura (Green Mountains,…) on existeixen estacions d’esquí. Existència de llacs.
2. Litoral atractiu. La península de Cap Codamb les seves extensesdunes d’arena. L’oci ocupa un lloc important en RhodeIsland, Massachusetts i Maine.
3. Ports de Newporti Portland.
4. Boston. Capital de New England, situada en el fons d’una badia a la desembocadura del riu Charles River. Important paper històric (Tea Party de 1773). La seva centre conserva testimonis dlaseva passat ( Beacon Hills amb les seves cases antigues i carrers estrets ambpendent, Caminde la Llibertat amb edificis del s. XVIII i XIX, la casa de Benjamín Franklin, el Fanueil Hall i la Old Nord Church). Rehabilitació amb contrasts amb els gratacels. Cambridge amb els dues centres superiores de la Universitat de Harvard(fundada en el 1636) i el Massachusetts Institut of Technology. Museus.

* La regió atlàntica mitjana, regió on inicialment s’establiren els primersimmigrants i colons. Gran atracció de les seves ciutats pel turisme estranger, especialment en el cas de New York. Les muntanyes del interior, que formen part dels Apalatxes, i els ressorts de sol i platja de Long Island, New Jerseyi la península de Delmarvasón els destinacions més visitades pel turisme interior o domèstic.
•Destaca Pennsilvània amb Filadèlfia que és la quarta ciutat més importantdels USA. És considerada com la ciutat del naixement de la nació dels USA, fundada en 1682. La declaració de la Independència, la ratificació de la constitució americana, Independence Hall, The Liberty Bell i Congress Hall són llocs de visita per a la historia dels USA.
•També destaca a Pennsilvània la comunitat Amish del Comtat de Lancaster, a l’oest de Filadèlfia, anabaptistes mennonites que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • America I
  • America latina i dictaduras militares
  • Relleu, Flora I Fauna De L'Antàrtida
  • Europa i amèrica. la caiguda de l’antic règim
  • Los Silencios Y Las Voces En América Latina Capitulo I
  • Intervencionismo Norteamericano En America Latina Parte I
  • Ensayo Proceso de Integraci n en America Latina I
  • Ensayo America I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS