Anàlisi "El vampir"- Les flors del mal

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2013
LITERATURA UNIVERSAL
Anàlisis “El Vampir”
El poema “El vampir”, pertany al número XXXI de l’obra “Les flors del mal” de Charles Baudelaire.
“El vampir” està format per sisestrofes, totes elles quartets.
Es tracta d’una reflexió sobre l’amor cap a una dona i el patiment que li causa la presencia d’aquesta.
El poema presenta una estructura clara. D’una bandahi ha un tu , el vampir, a qui el poema es dirigeix amb l’ús de diverses qualificacions: “tu, forta” (vers 3),”boja, engalanada” (v.4), “ infame ser” (v.7). Relacionant-la a més a mésamb el mal, lo roí “ tu, que has entrat com una daga” (v.1), “tu, forta com una armada de dimonis” (v.3). Però d’altra banda hi podem trobar el jo del poeta “dins el meu cor queixós”(v.2), “el meu esperit humiliat” (v.6).
Si centrem l’atenció en la primera estrofa , podem vore com l’autor fa referència a una dona possiblement Jeanne Duval, la qual aparegué en laseua vida de sobte, com una daga dins el seu cor, com una armada de dimonis. Amb açò, el nostre autor mostra a la dona a la qual es dirigeix com el mal, allò prohibit o pervers. Acontinuació, al final de la segona estrofa junt a tota la tercera, amb l’ús de diverses comparacions “com el forçat a la cadena”, “i al joc el jugador obstinat” , “ a la botella l’embriac”,etc., l’autor ens fa vore com a pesar del mal que aquesta li causa, sent una addicció cap a ella, és una cosa inevitable, que no es pot solucionar. Finalment, a les últimes tresestrofes, podem vore la intenció de l’autor per suïcidar-se, relacionant la mort amb el verí i l’espasa (v.17), però afegint que aquesta l’ha menyspreat, ja que encara que morirà, seguiriapatint.
Així doncs, per concloure, aquest poema mostra la combinació de lucidesa davant el mal i la incapacitat d’alliberar-se, trobant-se davant d’un carreró sense sortida.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi literario de travesuras de la niña mala
  • flors
  • comentari l albatros flors del mal
  • Flors
  • Las Flores Del Mal Análisi
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS