Anàlisi profà, O.C. vol. II, Cap. XI, pàgs.853-54

Páginas: 4 (933 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
Comentari de text 7: Anàlisi profà, O.C. vol. II, Cap. XI, pàgs.853-54
Aquest text forma part de l’Anàlisi profà, on es tracten el temes més destacats de Freud, Sigmund Freud va ser un destacatmetge que es va interessar pel comportament humà i va desenvolupar una teràpia molt controvertida anomenada psicoanàlisi.
La psicoanàlisi és un mètode que serveix perquè el Jo torni a tenir controlsobre l’Allò, mitjançant la cerca de repressions i moure el Jo a corregir-les amb l’ajut del psicoanalista. Les repressions s’han de trobar retrocedint a la infància del pacient on s’originen, esdetecten a través dels somnis i els símptomes del subjecte, prèviament interpretats atès què per influència de l’Allò es poden traduir malament. Gràcies a què es porta el pacient a ser més obert percomunicar aquell material, s’ajuda al seu Jo a evitar mecanismes de defensa com la repressió.
En primer lloc quan el text es refereix a psicoanàlisi, que és un mètode que serveix perquè el Jo torni a tenirel control sobre l’Allò, el psicoanalista tracta de buscar les repressions que pateix el pacient on es manifesten als somnis i les seves manifestacions de l’inconscient. A tot això se l’anomena tècnicaTerapèutica, que consisteix en un mètode per curar a les persones amb problemes psicològics mitjançant una teràpia. El psiquisme es divideix en dos parts; La primera part, és La Primera Tòpica (1913)aquestes divisions s’anomenen sistemes on cadascun té la seva pròpia articulació i es divideix en L’inconscient; és la nostra memòria negativa on reprimim les pulsions que volem oblidar i foment partdel nostre passat, seguidament el preconscient; és el contacte que tenim amb el món exterior, és a dir, és un sistema intermedi, i finalment el conscient; és la nostra memòria positiva. La segonapart s’anomena La Segona Tòpica (1923) aquestes divisions s’anomenen instàncies, és divideixen en: L’Allò el qual és el conjunt dels nostres instints, pulsions d’origen orgànic; seguidament el Super-Jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisi Soneto XI Garcilaso de La Vega
  • Ii cap
  • cap II
  • cap ii
  • resumen cap. 54 fisiologia guyton
  • Volar sobre el pantano cap 6
  • CAP TULO II
  • GUIA DEL CAP II

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS