Anàlisi Sociològica Dels Indignats

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2011
El “moviment dels indignats” neix després de les manifestacions del 15 de maig a diverses ciutats espanyoles contra la situació actual. Un gran nombre de persones convocades per internet a través dela Plataforma “Democracia Real Ya”, que pocs mesos abans començava el seu camí a la xarxa social Facebook, agrupa a ciutadans “amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social”1. El mateixdia de la manifestació, vàries persones s'apleguen a la Puerta del Sol i decideixen anar una mica més enllà en les seves reivindicacions i s'acampen de manera indefenida. Durant els següents dies,tot un seguit d'iniciatives comencen a donar forma a aquest moviment històric i altres ciutats se sumen, ocupant places i altres espais de manera pacífica i amb un esperit constructiu.

El que preténdur a terme el moviment dels indignats són una sèrie d'accions encaminades a la reforma social, econòmica i política. L'origen d'aquesta “crispació” és la delicada situació que es viu en aquestspilars de qualsevol societat. El moviment vol reformular el paper de l'individu davant de les institucions i que aquest no sigui un actor passiu davant de la construcció de l'estat, sinó que tingui méscapacitat d'acció i decisió. Es tracta doncs de fomentar i impulsar l'acció humana en la definició de nous horitzons en les matèries o pilars esmentats anteriorment i promoure que la ciutadania sigui mésrellevant. La base del moviment és aconseguir la renovació de determinades institucions i bases socials a partir del compromís dels individus.

Les acampades a les diferents capitals es donen enuna cointura on la confiança cap a les institucions, especialment guvernamentals i financeres, trontolla descaradament. Un context social, aparentment complex de redreçar, provoca les movilitzacions.Podríem dir doncs, que l'estructura social, que relaciona individus amb les devaluades institucions, es troba greument ferit i requereix de canvis profunds.

Un dels aspectes fonamentals per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi Sociologico
  • Analisi sociologico de una fotografia
  • Analisi Dels Medicaments
  • Analisi Dels Estats Financers
  • Análisi Dels Fets De Maig
  • Analisi sociologico del derecho
  • Tirant Blanc: Analisi I Funció Dels Personatges Femenis
  • L’anàlisi dels estats financers de l’empresa 1. anàlisi patrimonial i anàlisi financera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS