Anàlisi d'un videoclip

Páginas: 11 (2628 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2011
TÍTOL: Let forever be: entre la realitat i el somni.

FITXA DEL DOCUMENT AUDIOVISUAL
Direcció artística: Michel Gondry
Títol: Let forever be
Productora: Partisan Midi Minuit
Data: 8 de juny de 1999
Autor de la música: Chemical Brothers i Noel Gallahger.
Personatges i actors que intervenen: una noia, sis més que la imiten i un noi que toca la bateria.
Durada: 3'42''
Coreògraf: KeithYoung

Let forever be és el videoclip del segon single del disc Surrender de The Chemical Brothers. En la cançó, a més, hi col·labora Noel Gallahger, guitarrista d'Oasis, com a vocalista i coautor.

LA MÚSICA ELECTRÒNICA I LA IMATGE
En la música electrònica, a diferència d'altres gèneres com el pop o el rock, es produeix un cert rebuig a la cultura de la icona, i en la majoria de casos elsmúsics treballen des d'un cert anonimat visual. No es pretén vendre la imatge del cantant ni dels components, i en moltes ocasions fins i tot les actuacions en directe no són imprescindibles. El centre de l'espectacle rau en l'acte col·lectiu del ball i no tant en l'artista[1].
Segurament per aquesta raó el videoclip de Let forever be és absolutament autònom de la imatge dels dos components del grup( i fins i tot de la de Noel Gallahger, que procedeix d'un grup de pop on la imatge si que té molta més importància).
Michel Gondry va elaborar aquest videoclip d'acord amb els paràmetres d'aquest genere: la música electrònica. Així doncs, els dos personatges que hi apareixen són externs al grup. La protagonista és una noia anònima i l'únic músic que hi surt és un bateria també anònim.

LANARRACIÓ
Let forever be és un videoclip en bona part narratiu. Hi ha un personatge principal i explica una història, però no ho fa d'una manera lineal sinó que ens en dóna una visió un punt surrealista. La continuïtat espacial i temporal es veu constantment interrompuda.
La història té una estructura cíclica, quan comença la noia dorm en una habitació i quan s'acaba també. La mateixa habitació vaapareixent durant tot el videoclip. Aquesta insistència es podria relacionar amb la intenció del director de deixar entreveure que tot forma part d'un somni, o del retrat d'un dia en la vida d'una noia que somnia trencar amb la rutina i ser ballarina. Quan s'acaba el vídeo el despertador és molt gran, segurament simbolitzant la realitat que s'imposa sobre el somni.

L'argument del videoclippodria funcionar independentment de la cançó, tot i que podem trobar relació entre la història i el significat de la lletra (How does it feel like to wake up in the sun/ How does it feel like to shine on everyone/ How does it feel like to let forever be/ How does it feel like/ spend a little lifetime sitting in the gutter/And scream a symphony/How does it feel like sail in on the breeze/How does itfeel like to spend a little lifetime/Sitting in the gutter/And scream a symphony/How does it feel like to make it happening/How does it feel like to breathe with everything/ How does it feel like to let forever be/How does it feel like/To spend a little lifetime sitting in the gutter). El tema de la cançó, com veiem, és força genèric i les imatges s'encarreguen de contextualitzar-lo. Laprotagonista del videoclip “gasta” la seva vida venent cosmètics en uns grans magatzems mentre, per altra banda, somnia en ser una ballarina. La història de la cançó podria parlar de la vida d'aquesta noia o de qualsevol altra, però el que està clar és que vol provocar una reflexió sobre la lluita pels somnis i les aspiracions. L'argument de les imatges ens ho situa en un cas concret.

La història de lanoia transcorre entre dos mons, un que és el real, i l'altre que podria ser el dels seus somnis.
En la primera escena se'ns dóna una visió general d'un carrer, la càmera s'aproxima a un bloc de pisos i entra per la finestra fins a l'habitació on dorm la noia. A partir d'aquí podem veure com es lleva i comença un dia qualsevol amb totes les seves obligacions. En el transcurs del videoclip,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi D'Una Película: Germinal
  • Anàlisi d'un conflicte bèl·lic
  • Anàlisi D'Un Anunci Gràfic
  • anàlisi estadístic d'una notícia
  • Anàlisi d’un fiasco
  • Anàlisi d'una obra musical
  • Realització i anàlisi de resultats d'un antibiograma
  • Anàlisi d'una obra. Gran Vía. Antonio López

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS